Cele mai citite
 


Silviu Morariu (PC): Avem oameni senzaţionali la UMF, dar nu cât pentru a susţine două universităţi
marţi, 11 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Coordonatorul Departamentului de Sănătate a Partidului Conservator (PC), dr. Silviu Morariu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş există 'oameni senzaţionali', şi la secţia maghiară, şi la cea română, însă nu sunt atât de mulţi încât să susţină două universităţi de profil.
'Personal cred că această separare, crearea a două universităţi de medicină într-un oraş cu 150.000 de locuitori este imposibilă din două motive: nu ridicaţi garduri de sârmă ghimpată în cel mai important domeniu de activitate care vizează un popor şi anume educaţia. UMF nu are resursele materiale şi umane pentru a putea funcţiona ca două universităţi de renume. Avem oameni senzaţionali şi la secţia maghiară şi română, sunt între primii doi trei specialişti ai ţării şi sunt oameni căutaţi de foarte mulţi pacienţi din UE. Dar nu avem atât de mulţi încât să putem susţine două universităţi', a arătat Morariu în cadrul conferinţei de presă organizate de USL Mureş.
Reprezentantul PC a arătat că niciun oraş cu milioane de locuitori din lume nu îşi poate permite luxul de a susţine două universităţi de medicină şi că nici nu se poate pune problema ca municipiul Târgu Mureş să îşi permită două instituţii de acest gen.
În plus, a spus dr. Morariu, că secţia maghiară şi secţia română sunt 'două componente ale aceluiaşi sistem' şi că niciodată nu se va putea dezvolta sistemul de sănătate mureşean astfel încât să poată genera doi oameni senzaţionali pe fiecare specialitate.
Şeful departamentului de Sănătate a PNL Mureş, dr. Ovidiu Butuc, a condamnat atitudinea de 'nerespectare a Constituţiei şi legilor în vigoare, de către lideri guvernamentali', cu privire la UMF Târgu Mureş.
'E de neînţeles cum actualul ministru al Educaţiei, actualul ministrul pixel albastru biomecanic acţionează la comandă politică şi nu respectă Legea Educaţiei, pe care el însuşi a susţinut-o şi promovat-o. E clar că la porunca UDMR ministrul Educaţiei încalcă Constituţia şi Legea educaţie pentru a face pe plac celor care vor sa destabilizeze învăţământul românesc din Târgu Mureş. E o rezultantă a politicii generate de o gaşcă de indivizi în frunte cu preşedintele, de încurajare a tendinţelor separatiste', a afirmat Butuc.
Acesta a subliniat că este vina UDMR şi a PDL că încurajează astfel de practici în România, prin legi promovate prin asumarea răspunderii.
'Dacă scrie în lege că politicul nu are ce să caute în activitatea UMF, haideţi să stăm deoparte, să-i lăsăm pe ei. Eu cred că ştiu mult mai bine ce au de făcut decât politicienii. Nu putem noi să le dăm sfaturi şi nici nu cred că vrem să interferăm cu activitatea lor. Transmitem un apel: Lăsaţi UMF să-şi hotărască singur soarta. Vom fi de acord cu tot ce decide Senatul UMF. Dar lăsaţi-i să-şi facă treaba!', a conchis Ovidiu Butuc.
AGERPRES /(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
Problema UMF Târgu Mureş, generată de ambiguitatea Legii Educaţiei, consideră prof. Andrei Ţăranu Problemele apărute la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş unde Senatul UMF acuză presiuni politice, iar UDMR invocă nerespectarea legii, sunt generate de ambiguitatea Legii Educaţiei, a declarat marţi, profesorul Andrei Ţăranu, Şcoala Naţională de Sudii Politice şi Administrative (SNSPA)...
Dr. Benedek Istvan (UDMR): Cea mai mare problemă a Guvernului nu e sărăcia, ci UMF Târgu Mureş Preşedintele UDMR Târgu Mureş, prof.univ.dr. Benedek Istvan, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că cea mai mare problemă a noului Guvern s-a dovedit a fi facultatea maghiară de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş şi nu sărăcia sau dificultăţile economice.
C.Antonescu despre UMF Târgu Mureş: Imediat ce vom veni la putere vom repara aceste lucruri Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că dacă va fi emisă o Hotărâre de Guvern care să încalce autonomia universitară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, Uniunea Social Liberală...
UMF Târgu Mureş: Prevalenţa fumatului în rândul corpului medical este de 43%; la populaţia generală - 36% Preşedintele Fundaţiei Procardia, profesor doctor Kikeli Pál István, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, iniţierea în premieră naţională a 'Săptămânii Universităţii medicale libere de fumat' la Universitatea de medicină şi farmacie (UMF) din Târgu Mureş, după ce s-a constat că prevalenţa fumatului...
G.Frunda: Recomand Guvernului să nu modifice nimic şi să lase Justiţia să-şi facă treaba, în privinţa UMF Senatorul UDMR Gyorgy Frunda, candidatul Uniunii la Primăria Târgu Mureş, a recomandat Guvernului, vineri, într-o conferinţă de presă, să nu modifice Hotărârea de Guvern referitoare la facultatea maghiară de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş şi să lasă Justiţia să îşi facă...