Cele mai citite
 


Tulcea: Unul dintre tinerii internaţi cu suspiciune de antrax a murit
marţi, 11 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tânărul de 25 de ani, internat în spital la sfârşitul săptămânii trecute cu suspiciunea de antrax cutanat, a murit duminică seara, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
''Din păcate, încă de la internare, cu tânărul de 25 de ani nu se putea comunica, starea sa fiind foarte gravă'', a declarat luni pentru AGERPRES şeful DSP, Laurenţia Militaru.
Cel de-al doilea tânăr, internat tot vineri în Spitalul Judeţean de Urgenţă (ISU), cu aceeaşi suspiciune, este în afara oricărui pericol.
''Aşteptăm în această după-amiază rezultatele analizelor probelor transmise Institutului Cantacuzino'', a mai spus Militaru.
Un tânăr de 25 de ani din comuna Casimcea a fost internat, vinerea trecută, la SJU cu suspiciunea de antrax cutanat.
În aceeaşi zi, în urma anchetei epidemiologice efectuate de DSP, un consătean de-al său, în vârstă de 23 de ani, a fost internat în secţia de boli contagioase a SJU cu suspiciunea de antrax.
Cei doi se pare că au consumat carnea unui animal sacrificat pe data de 28 septembrie, analizele efectuate însă pe probele de carne găsite în proprietatea tânărului de 25 de ani nerelevând însă prezenţa bacilului. AGERPRES/(AS - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Suspiciuni de antrax cutanat menţinute la doi tineri, deşi DSV infirmă prezenţa antraxului la animale Tânărul tulcean, în vârstă de 25 de ani, internat vineri în spital cu suspiciune de antrax este în comă iar un consătean de-al lui cu simptome de antrax cutanat se află în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) sub supraveghere medicală.
Tulcea: Suspiciune de infectare cu antrax a unui tânăr Un tânăr din comuna Casimcea a fost internat vineri în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea, fiind suspectat de infectare cu antrax.
Un cioban din Dor Mărunt internat cu suspiciune de antrax cutanat Un cioban în vârstă de 35 de ani din comuna Dor Mărunt se află internat la Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament "Dr. Victor Babeş" din Capitală cu suspiciunea de antrax cutanat.
Tulcea: Suspiciunile de antrax, confirmate de Institutul Cantacuzino Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a primit joi confirmarea din partea Institutului Cantacuzino din Bucureşti a existenţei antraxului la un pacient internat vinerea trecută, care prezenta simptomele caracteristice acestei boli. Persoana în cauză se află în prezent în Spitalul Judeţean de Urgenţă...
Tulcea: Prima suspiciune de gripă din acest sezon rece Numărul infecţiilor acute ale căilor respiratorii superioare a crescut în ultima săptămână în judeţul Tulcea, înregistrându-se totodată şi prima suspiciune de gripă din acest sezon rece.
Olt: Evoluţia stării de sănătate a pacienţilor suspectaţi de antrax este bună Cei doi bărbaţi internaţi la Spitalul Caracal cu suspiciune de antrax cutanat au o evoluţie bună a stării de sănătate, potrivit medicului Liviu Radu, directorul unităţii sanitare.