Cele mai citite
 


Galaţi: Zeci de mii de elevi din mediul rural riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară
miercuri, 12 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 34.000 de preşcolari şi elevi din mediul rural gălăţean riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară dacă cei 110 medici de familie care asigură această activitate nu vor fi plătiţi de Ministerul Sănătăţii sau autorităţile locale, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Galaţi, dr. Dumitru Mărăşescu.
Potrivit acestuia, în mediul rural din judeţul Galaţi nu există medici şcolari, sarcinile de triere a elevilor la clasă şi de vaccinare potrivit calendarului şcolar revenindu-le medicilor de familie cu cabinete individuale în zonă.
,,În aceste condiţii, reprezentanţii celor 110 medici de familie din mediul rural susţin că cele mai multe activităţi pe care le desfăşoară în şcoli ar trebui să le fie plătite, potrivit legii, de către autorităţile locale, posibilitate prevăzută în contractele individuale încheiate cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi. Cum acest lucru nu se întâmplă, medicii de familie susţin că nu vor să mai lucreze în şcoli pentru cei peste 34.000 de preşcolari din grădiniţe şi elevi, până când autorităţile nu îi vor plăti pentru eforturile depuse. În prezent, medicilor de familie le este plătită numai activitatea de vaccinare', a spus Mărăşescu.
Directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea, a declarat că la solicitarea medicilor de familie se încearcă medierea relaţiilor acestora cu autorităţile locale, astfel încât activitatea de medicină şcolară în mediul rural să nu fie afectată.
,,Totuşi, în cazul în care nu se găseşte o posibilitate, medicii de familie atrag atenţia că nu au nicio obligaţie de a asigura în continuare asistenţa medicală în unităţile şcolare atât timp cât această activitate nu este retribuită. Încă din 2008 există temeiul legal de a se încheia contracte cu autorităţile publice. Activitatea de vaccinare este plătită prin contractul cu CJAS, dar triajul şi raportările nu. Am ridicat problema şi la nivelul Ministerului Sănătăţii, deoarece acesta este cel care asigură fondurile, prin transfer către autorităţile locale. Mergem deocamdată pe bunăvoinţa medicilor de familie, dar nici aceasta nu poate dura la infinit', a spus Boldea. AGERPRES/(AS-Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Ponderea medicilor specialişti în mediul rural, subdimensionată Ponderea medicilor specialişti care au deschis cabinete în mediul rural este subdimensionată, se precizează într-o informare prezentată, marţi, de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Moise, în cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice...
Galaţi: Peste 33.000 de carduri de sănătate returnate îşi aşteaptă deţinătorii Un număr de 33.322 de carduri de asigurat de sănătate dintre cele 47.668 aduse retur prin Poşta Română la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate(CJAS) Galaţi de la începutul anului îşi aşteaptă încă deţinătorii, deşi s-au pus la dispoziţia populaţiei angajaţi şi un ghişeu special pentru un astfel de...
Galaţi: Peste 37.000 de carduri de sănătate returnate îşi aşteaptă deţinătorii Un număr de 37.171 de carduri de asigurat de sănătate dintre cele 45.668 aduse retur prin Poşta Română la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi la începutul anului îşi aşteaptă încă deţinătorii, deşi s-au făcut eforturi şi s-au pus la dispoziţia populaţiei angajaţi şi ghişeu special pentru...
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Galaţi: Peste 13.000 de preşcolari şi elevi nu au acces la serviciile unui medic Peste 13.000 de preşcolari şi elevi din 28 de unităţi de învăţământ din Galaţi sunt privaţi de accesul la serviciile unui medic şcolar sau ale unui stomatolog, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES directorul Serviciului de Asistenţă Medicală al municipiului Galaţi, dr. Costinela Georgescu.
Ministerul Sănătăţii: 39 de centre de permanenţă au fost înfiinţate de la 1 iunie Ministerul Sănătăţii informează că un număr de 39 centre de permanenţă în care îşi desfăşoară activitatea medicii de familie au fost înfiinţate la nivel naţional, după ce la 1 iunie au intrat în vigoare noile norme ale ministerului, se arată într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.