Cele mai citite
 


Gorj: Zeci de copii internaţi cu afecţiuni respiratorii din cauza scăderii temperaturilor
miercuri, 12 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri
 

Peste 50 de copii de diferite vârste au ajuns în ultimele zile la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu cu afecţiuni respiratorii, mare parte dintre ei fiind internaţi la secţia de Pediatrie a unităţii medicale din cauza complicaţiilor apărute.

Potrivit şefului Secţiei Pediatrie din SJU Târgu-Jiu, medicul Elena Popescu, cei mai mulţi copii au ajuns la spital din cauza schimbării bruşte a temperaturilor înregistrată în ultimele zile, aceştia contactând răceala din spaţii aglomerate. Cei mai mulţi dintre copiii internaţi au vârstele cuprinse între 0 şi 3 ani, numărul lor fiind în creştere comparativ cu săptămâna trecută.
"În prezent, avem internaţi 30 de copii cu afecţiuni respiratorii pe care cel mai probabil le-au luat din spaţiile aglomerate, gen grădiniţe, cămine, locuri de joacă. În ultimele zile, de când vremea s-a răcit am înregistrat o creştere a cazurilor de copii internaţi, cauzele fiind scăderea temperatura şi imunitatea scăzută a copiilor care răcesc mai des. Mai mult, aproape zilnic vin la camera de gardă câteva zeci de copii cărora le recomandăm tratamentul la domiciliu, ţinând cont de vârsta mică pe care o au", a precizat Elena Popescu.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că o creştere a cazurilor de afecţiuni respiratorii s-a înregistrat în ultima perioadă şi în rândul persoanelor adulte. Cu toate acestea, dozele de vaccin antigripal nu au fost încă achiziţionate, urmând ca abia de luna viitoare să fie demarată campania de vaccinare contra gripei de sezon. AGERPRES/(AS-Irina Poenaru)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Gorj: Prima tranşă de vaccin antigripal va fi utilizată pentru imunizarea cadrelor medicale Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit prima tranşă de vaccin antigripal, cele trei mii de doze urmând să fie distribuite în cursul zilei de marţi pentru imunizarea cadrelor medicale din judeţ, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Gorj: Circa 7.000 de doze de vaccin antigripal au fost oprite de la administrare către populaţie Aproximativ şapte mii de doze de vaccin antigripal distribuite judeţului Gorj pentru campania de imunizare contra gripei sezoniere au fost oprite de la administrare de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj după ce au apărut suspiciuni că nu corespund normelor de calitate.
Gorj: DSP monitorizează în continuare zonele afectate de inundaţii Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au prezentat joi, în şedinţa Comisiei de Dialog Social, măsurile luate de instituţie în urma inundaţiilor care au afectat judeţul în luna iulie, menţionând că zonele afectate vor fi monitorizate şi în perioada următoare.
Gorj: Zeci de copii internaţi în spital din cauza unui rotavirus Câteva zeci de copii sunt internaţi în prezent în secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu cu manifestări digestive, cadrele medicale încercând să identifice cauza îmbolnăvirilor, a declarat joi medicul Elena Popescu.
Vaslui: Număr mare de infecţii respiratorii în judeţ Fluctuaţiile de temperatură din ultima perioadă au dus la o creştere a numărului de afecţiuni respiratorii, la nivelul judeţului Vaslui fiind înregistrate numai în ultima săptămână aproximativ 1.500 de cazuri de viroze, potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...