Cele mai citite
 


Harghita: Locuinţe pentru medici, date în folosinţă de Consiliul Judeţean
miercuri, 12 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noi locuinţe pentru medici au fost date în folosinţă, marţi, de Consiliul Judeţean Harghita, demersul având rolul de a atrage specialişti la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.
Apartamentele se află într-un complex de două imobile, care au fost construite din fondurile Consiliului Judeţean şi vor fi ocupate de dr. Laszlo Zsuzsanna, medic internist, care se va muta împreună cu familia, şi de dr. Szekely Csaba, medic chirurg, aflat în ultimul an de rezidenţiat.
Dr. Laszlo Zsuszanna a declarat că a terminat rezidenţiatul la Târgu Mureş şi s-a întors la Miercurea Ciuc atât datorită faptului că aici are familia, dar mai ales pentru că i-a fost promisă o locuinţă de serviciu.
Ea a spus că timp de trei ani a stat în chirie şi a plătit aproximativ 700 lei pe lună şi se bucură că pentru noua locuinţă nu va plăti decât 80 de lei pe lună.
La rândul său, dr. Szekely Csaba a afirmat că pentru venirea sa la Miercurea Ciuc a contribuit foarte mult şi faptul că va avea o locuinţă, chiar dacă determinant a fost criteriul profesional.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, consideră că prin acest demers medicii specialişti vor fi atraşi către Miercurea Ciuc.
''Din păcate, salarizarea personalului medical este mult rămasă în urmă faţă de nivelul salarizării din Europa de Vest şi din cauza asta pierdem foarte mulţi medici specialişti. Facem şi noi ce putem, împreună cu Consiliul Judeţean, (...) încercăm să le oferim locuinţe aproape de spital, noi, frumoase, confortabile. Încercăm să îmbunătăţim condiţiile de muncă prin îmbunătăţirea condiţiilor de diagnostic şi tratament, încercăm să obţinem aparatură performantă, să reabilităm secţiile spitalului'', a declarat dr. Demeter.
Acesta a subliniat că, în acest moment, Spitalul Judeţean de Urgenţă ar avea nevoie de 15-20 de medici specialişti, iar în viitor, după ce spitalul îşi va extinde sfera de activitate, necesarul ar fi de 40 de specialişti.
În prezent, o nevoie acută de medici se simte la secţia de Oncologie, care funcţionează cu un singur medic, dar şi la secţiile Infecţioase, Pneumologie, Pediatrie sau Serviciul de Urgenţă.
Prezent la evenimentul festiv de predare a locuinţelor de serviciu, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, şi-a exprimat speranţa că în urma politicii de dezvoltare a Spitalului Judeţean posturile vacante vor fi ocupate, iar munca în această unitate sanitară va fi mai atractivă.
În cele două imobile construite de Consiliul Judeţean se află, în total, opt apartamente cu câte două camere, investiţia totală fiind de 800.000 lei. Până acum s-au ocupat patru din cele opt apartamente, restul urmând să fie predate în curând.
Consiliul Judeţean intenţionează să mai construiască două astfel de imobile, dar la prima licitaţie publică organizată nicio firmă nu a fost interesată de această lucrare. AGERPRES/(A, AS - Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Lipsă de medici specialişti la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc; UPU are un singur medic Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă cu o lipsă de medici specialişti, cea mai mare problemă fiind semnalată la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), unde este angajat un singur medic.
Harghita: Consiliul Judeţean a dat în folosinţă noi locuinţe pentru medici Miercurea Ciuc, 6 mar /Agerpres/- Consiliul Judeţean Harghita a dat în folosinţă, la Miercurea Ciuc, patru noi locuinţe pentru medici, care se alătură altor opt predate în anii trecuţi, demersul având rolul de a atrage specialişti la spitalul Judeţean de Urgenţă.
Harghita: CJ doreşte construirea unui heliport la Spitalul Judeţean Consiliul Judeţean Harghita doreşte construirea unui heliport şi amenajarea unui laborator propriu la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.
Harghita: Operaţii laparoscopice la secţia de ginecologie a Spitalului Judeţean, în urma unei investiţii a CJ Laparoscopul primit anul trecut de secţia de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost pus în funcţiune, după ce Consiliul Judeţean a achiziţionat accesoriile necesare.
Harghita: Linia de gardă la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă nu este asigurată complet Linia de gardă la secţia Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc nu este asigurată complet din cauza lipsei medicilor specialişti, iar cazurile de extremă urgenţă vor fi trimise la spitalele din împrejurimi.
Harghita: Noi locuinţe pentru medici construite de Consiliul Judeţean Miercurea Ciuc, 27 mai/Agerpres/- Patru noi locuinţe pentru medici vor fi construite de Consiliul Judeţean Harghita şi vor fi finalizate în această vară, cu scopul de a atrage specialişti la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, acestea alăturându-se altor opt apartamente date deja în folosinţă...