Cele mai citite
 


Hunedoara: Peste 300 de elevi au fost depistaţi cu păduchi şi râie
miercuri, 12 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 300 de elevi care învaţă în şcolile şi liceele din judeţul Hunedoara au fost depistaţi cu păduchi şi râie, în urma controalelor efectuate de medici, de la începutul anului şcolar şi până în prezent, constatându-se o creştere a numărului de cazuri, comparativ cu anul trecut.
"Până acum au fost efectuate două controale, în urma cărora au fost depistaţi 292 de copii care aveau pediculoză şi 40 care sufereau de scabie, dintr-un total de 43.023 de elevi sau preşcolari. Procentual, numărul cazurilor nu este mare, dar este în creştere uşoară faţă de anul trecut", a declarat, marţi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, dr. Dumitra Ştefan.
Cele mai multe cazuri de păduchi au fost identificate în localităţile din Valea Jiului, unde 130 de şcolari prezentau boala. Ei sunt urmaţi, ca număr de cazuri, de copiii din Deva (77 cazuri de pediculoză), Hunedoara (55) şi Orăştie (30). În ceea ce priveşte copiii bolnavi de râie, 31 dintre ei au fost semnalaţi în Valea Jiului, opt în Hunedoara şi unul în Deva.
"În cazul scabiei, avem de-a face cu o evoluţie ondulatorie, naturală. Este un ciclu complex, care se repetă la opt ani. De aceea, în perioada de minim vom avea câteva cazuri pe an, iar în cea de maxim vor fi câteva cazuri pe săptămână. Sigur, numărul cazurilor depinde de starea de igienă, de condiţiile de locuit, de alţi factori, dar acestea nu vor dispărea cu totul", a explicat dr. Ştefan.
Directorul DSP Hunedoara a menţionat că medicii şi inspectorii instituţiei vor continua controalele în şcoli şi grădiniţe, în paralel cu informarea părinţilor despre regulile de igienă şi modul în care se poate preveni apariţia celor două boli - pediculoza şi scabia.
Elevii care au fost depistaţi cu păduchi şi râie au fost deparazitaţi şi au primit tratamentul necesar pentru a se putea vindeca. AGERPRES/(AS - Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Peste 200 de elevi au fost descoperiţi cu păduchi sau râie Peste 200 de copii cu păduchi şi nouă elevi care sufereau de râie, au fost depistaţi de medicii hunedoreni cu prilejul triajului epidemiologic desfăşurat la începutul celui de-al doilea semestru din acest an şcolar, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu paraziţi fiind identificate în zonele Deva, Hunedoara...
Constanţa: Sute de elevi, depistaţi cu păduchi şi micoze Aproape 450 de elevi au fost depistaţi cu păduchi, râie, micoze şi alte boli parazitare, în urma triajului epidemiologic efectuat de medici în unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa, după începerea noului an şcolar.
Hunedoara: Peste 150 de elevi au fost depistaţi cu păduchi sau râie Peste 150 de elevi din judeţul Hunedoara au fost depistaţi de medici că sufereau de păduchi sau de râie, la începutul anului şcolar 2014-2015, după triajul epidemiologic şi aplicarea tratamentului medical necesar toate cazurile fiind vindecate în zece zile.
Hunedoara: Două sute de elevi au fost depistaţi cu păduchi Două sute de elevi din judeţul Hunedoara au fost depistaţi cu păduchi, în urma triajului epidemiologic efectuat de medicii şcolari în luna aprilie, toate cazurile semnalate fiind tratate cu succes.
Constanţa: Aproape 300 de elevi, depistaţi cu păduchi, râie şi micoze Circa 1.100 din totalul de aproape 79.000 de preşcolari şi elevi din unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa au fost depistaţi cu diferite afecţiuni medicale, printre care 270 de cazuri de scabie, pediculoză şi micoze.
Bistriţa-Năsăud: Peste 300 de elevi cu păduchi, depistaţi la controalele medicale Peste 300 de elevi din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost depistaţi cu păduchi în urma controalelor medicale efectuate după începerea anului şcolar, la care se adaugă şase cazuri de scabie şi patru de varicelă, potrivit datelor comunicate luni AGERPRES de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică.