Cele mai citite
 


MB: sistemul de sănătate ar putea acoperi costurile de înmormânare pentru cei care donează organe
miercuri, 12 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Donatorii de organe ar putea avea cheltuielile de înmormântare plătite de către sistemul de sănătate /NHS/, în conformitate cu o propunere de a încuraja mai multe milioane de oameni de a figura pe lista donatorilor, relatează Daily Mail în ediţia de marţi.
În prezent, lipsa de organe de transplant adecvate a creat o listă de 8.000 de persoane în Marea Britanie care aşteaptă operaţia salvatoare. Pe de altă parte, în condiţiile în care sunt necesari în medie trei ani pentru ca un donator compatibil să devină disponibil, trei persoane de pe listă mor în fiecare zi.

În condiţiile în care o înmormântare tipică costă câteva mii de lire sterline, propunerea ca NHS să plătească o sumă "rezonabilă", între 1.500 şi 5.000 de lire ar putea fi un stimulent pentru mulţi de a se alătura Registrului donatorilor de organe.

Cu toate acestea, a fost avansată temerea că familiile ar putea ajunge în situaţia de ''a se baza" pe ruda lor bolnavă pentru a face economie la cheltuielile de înmormântare.

Ideea figurează într-un raport al Nuffield Council on Bioethics, care a petrecut 18 luni analizând modalităţi de a stimula oferta de organe.

Cu toate acestea, organismul amintit a exclus dintre posibilităţile analizate o schimbare legislativă care ar permite plata donatorilor, explicând că este important să se păstreze caracterul altruist al acţiunii.

De asemenea, raportul se opune unui sistem în care se presupune că toată lumea consimte la donarea de organe cu excepţia cazului în care cineva se scoate din registru sau familia obiectează după moarte. Deşi un sistem similar este luat în considerare în Ţara Galilor, raportul este de părere că e nevoie de o "cercetare serioasă" pentru a determina dacă acest lucru poate marca într-adevăr o diferenţă în numărul de donatori.

În prezent, Registrul donatorilor de organe a atins un nivel record de înregistrări, în condiţiile în care în paginile sale figurează 18 milioane de oameni - aproximativ 30 la sută din populaţie, deşi NHS şi-a fixat ca scop creşterea prezenţei acestora la 25 de milioane până în 2013.

În plus, persoanele de culoare şi cele de origine asiatică trebuie să aştepte de trei ori mai mult pentru un transplant, din cauza lipsei de donatori în aceste comunităţi. AGERPRES / (Ana Bîgu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul primului transplant de ficat din România, la moment aniversar (interviu) Fără doar şi poate, criteriul cantitativ este departe de a fi relevant în definirea unei personalităţi de excepţie, în general, a unui eminent chirurg în particular. Şi asta nici măcar la un moment aniversar, cum este împlinirea vârstei de 60 de ani.
ORS a lansat al treilea raport de cercetare - 'Plata în funcţie de performanţă în sănătate' Observatorul Român de Sănătate a lansat cel de-al treilea raport de cercetare, intitulat "Plata în funcţie de performanţă în sănătate - Un pod prea îndepărtat?' .
Avocatul Poporului va elabora un raport privind sistemul de sănătate Lipsa medicamentelor pentru bolnavii cronici şi celelalte probleme din sistemul sanitar sunt în atenţia Avocatului Poporului, care va elabora un raport special, ce va fi înaintat Parlamentului şi Guvernului, potrivit unui comunicat transmis joi AGERPRES.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Donarea de organe, o problemă în toată lumea Viena, 11 dec - Trimisul special al AGERPRES, Cornelia Stanciu, transmite: Donarea de organe este o problemă în toată lumea, reflectată în listele lungi de aşteptare, care la nivelul Europei cuprind aproximativ 67.064 de persoane cu vârste între 25 şi 60 de ani, 52.000 fiind în aşteptare pentru un transplant...
Mureş: Curs de comunicare în domeniul transplantului de organe În cadrul campaniei 'Donarea de organe, un dar pentru viaţă' organizată de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, în colaborare cu Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) Târgu Mureş a avut loc, joi, un curs de comunicare în domeniul donării de organe la care au participat...