Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal
miercuri, 12 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor.
Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi, în special, prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig.
În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este necesar să se folosească mijloacele de protecţie adecvate.
Respectarea unui regim de viaţă sănătos - alimentaţie bogată în proteine, legume şi fructe, odihnă şi mişcare (mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse) - este esenţială pentru menţinerea unui corp sănătos, se evidenţiază în comunicatul Ministerului Sănătăţii.
Persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cronice cardiace şi respiratorii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile va începe în această săptămână monitorizarea cazurilor de viroze respiratorii şi gripă din sezonul 2011-2012.
În perioada următoare, Ministerul Sănătăţii va lansa campania anuală de vaccinare antigripală gratuită.
Anul acesta, MS are în plan utilizarea unui număr de 1.000.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.
Astfel, vor fi vaccinate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, conform recomandărilor OMS şi Centrului European de Control al Bolilor (CECDC).
Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi precizează sursa citată. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Recomandări ale MS pentru evitarea îmbolnăvirilor în perioada cu fluctuaţii frecvente de temperatură Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor.
MS a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu încă 143.000 numărul dozelor de vaccin gripal pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi, în special, prin gripă, în perioadele reci şi cu fluctuaţii de temperatură.
Comunicat de presă - Ministerul Sănătăţii Ministerul Sănătăţii a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal pentru sezonul 2015- 2016
Peste 96.000 de persoane au fost vaccinate antigripal după două săptămâni de campanie Peste 96.000 de persoane au fost vaccinate antigripal în primele două săptămâni de la începutul campaniei gratuite derulate de Ministerul Sănătăţii, până în prezent specialiştii în sănătate publică informând că activitatea virozelor respiratorii este de intensitate joasă, fără răspândire geografică,...
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
MS: Pe teritoriul României nu au fost confirmate cazuri de gripă Conform raportului transmis de Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile către Ministerul Sănătăţii, în săptămâna 24-30 octombrie 2011, s-au prezentat la medic 94.111 de persoane cu infecţii respiratorii acute, numărul lor fiind comparabil cu cel înregistrat în săptămâna precedentă, informează...