Cele mai citite
 


Multivitaminele cresc riscul de deces printre femeile de vârstă balzaciană (studiu)
miercuri, 12 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un consum excesiv de vitamine poate creşte riscul de deces printre femeile de vârstă balzaciană, transmit BBC şi Bloomberg, cu referire la concluziile unui studiu apărut recent în Archives of Internal Medicine.
În cadrul acestei cercetări, oamenii de ştiinţă au cercetat corelaţia dintre consumul de vitamine şi incidenţa mortalităţii.

Studiul a implicat mai mult de 38.000 de voluntare americane, care au consumat cu regularitate vitamine în ultimii douăzeci de ani.

Astfel, după cum au constatat cercetătorii, riscul de a se confrunta cu probleme grave de sănătate este mai ridicat în cazul femeilor cu vârste cuprinse între 50-60 de ani, ahtiate de diferite suplimente de vitamine.

Complexele de vitamine, între care acidul folic, vitamina B6, magneziul, zincul, cuprul şi fierul fac 'mai mult rău decât bine', potrivit experţilor. Doar calciul este absolut inofensiv, mai susţin ei, indicând că un aport excesiv de fier creşte riscul de deces cu 3,9%. Pentru restul complexelor de multivitamine, acest indice este de 2,4%.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu: Peste jumătate dintre români au apelat la suplimente nutritive pentru energie şi vitalitate Românii asociază sănătatea cu un nivel ridicat de energie şi bună dispoziţie, tocmai de aceea, în România, cele mai des utilizate suplimente nutritive sunt cele care cresc nivelul de energie şi vitalitate al organismului, relevă un studiu derulat în 2010 de Fovea Internaţional, companie specializată...
Mituri despre Cafea In cei peste 1000 de ani de cand se cultiva sistematizat cafeaua, efectele sale asupra organismului uman au fost deseori cercetate si disecate pana la cele mai mici amanunte. Fiind o bautura atat de populara, nu e de mirare ca s-au nascut nenumarate speculatii cu privire la beneficiile si dezavantajele...
Consumul moderat de bere reface pierderile hidrominerale Un studiu comun efectuat de cercetătorii spanioli de la Facultatea de Medicină din Granada şi cei de la Consiliul Superior de Cercetări Ştiinţifice din Madrid arată că un consum moderat de bere după realizarea exerciţiilor fizice reface pierderile hidrominerale care se produc prin transpiraţie, facilitând...
Şapte "superalimente" pentru a potenţa memoria Un regim alimentar sănătos potenţează creierul, îmbunătăţeşte memoria şi capacitatea mentală. Un studiu publicat de revista britanică "Neurology" ajută la înţelegerea relaţiei care există între o dietă sănătoasă şi prevenirea pierderii memoriei.
Alimentatia si osteoporoza Sistemul osos are nevoie de o dieta echilibrata, care sa contina atat macronutrienti (energie, proteine, grasimi si zaharuri),cat si micronutrienti (vitamine, minerale), necesari pentru dezvoltarea normala si refacere.
Mult hulitul cartof, o sursă excepţională de vitamine şi minerale Cartoful, legumă cu un renume puţin măgulitor, considerat mâncarea săracului, este o sursă extraordinară de nutrienţi, vitamine şi minerale şi este mult mai benefic pentru organism decât broccoli, sfecla, bananele, nucile şi avocado, recomandate de nutriţionişti, conform unui studiu al unor cercetători...