Cele mai citite
 


Olt: Cazul unui bebeluş care ar fi rămas paralizat după un vaccin, în atenţia DSP
miercuri, 12 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Andrei Iordache, a declarat marţi, pentru Agerpres, că instituţia urmăreşte cu atenţie cazul unui copilul de un an şi trei luni din comuna Schitu Greci, care ar fi rămas cu picioarele paralizate în urma unui vaccin, iar părinţii bebeluşului sunt sfătuiţi să se prezinte cu el de urgenţă la spital pentru analize şi o diagnosticare precisă.
Andrei Iordache a menţionat că vaccinul i-a fost administrat copilului de către medicul de familie al acestuia, din comuna Schitu, pe data de 31 august şi de atunci şi până pe 10 octombrie părinţii nu au dus copilul la medic deşi susţin că simptomele de deficienţe motorii au apărut a doua zi de după vaccinare.
"Pe data de 31 august copilul de un an şi trei luni a fost prezentat de părinţi la cabinetul medicului de familie din Schitu, care i-a administrat un vaccin, Pentaxim, în cadrul programului naţional de imunizare. Acest vaccin are mai multe componente printre care şi pe cea poliomielitică. De pe data de 31 august şi până ieri, 10 octombrie, copilul nu a mai fost prezentat vreunui medic, nici medicului de familie şi nici vreunui medic de la vreun spital din judeţ. Printre efectele secundare ale unui vaccin pot fi şi deficienţele motorii şi ele pot apărea în şapte zile de la administrarea vaccinului. Dacă aceste efecte au apărut după administrarea vaccinului părinţii trebuiau să meargă la un medic cu copilul imediat. Şi acum îi sfătuim pe părinţi să ducă copilul la um medic, la Slatina, la Spitalul Judeţean, la un specialist sau în alt oraş. Fără un diagnostic precis nu putem să avem o părere corectă despre ce s-a întâmplat", a arătat directorul DSP Olt.
Acesta a menţionat că părinţii copilului nu au făcut vreo sesizare la DSP Olt sau la altă instituţie. AGERPRES/(AS, Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Şase cazuri de gripă AH1 confirmate, 17 pacienţi cu suspiciune de gripă Numărul pacienţilor din judeţul Olt cu gripă de tipul A subtipul H1 (gripă porcină) a ajuns luni la şase, după ce prezenţa virusului a fost confirmată de testele de laborator la un bolnav în vârstă de 51 de ani din Piatra-Olt, internat săptămâna trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina,...
Olt: Unitatea de transfuzie a sângelui de la spitalul din Slatina este autorizată; la Caracal, în curs de autorizare Unitatea de transfuzie sanguină de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina are autorizaţie sanitară de funcţionare, iar cea a Spitalului Municipal Caracal este în evaluare în vederea obţinerii respectivei autorizaţii, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...
Olt: Produse expirate folosite la dezinfecţie în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Olt au constatat că printre produsele folosite pentru dezinfecţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina se numără şi unele care aveau termenul de folosinţă expirat, potrivit declaraţiilor şefului DSP Olt, Andrei Iordache.
Olt: Campanie de infomare de Ziua Mondială a Sănătăţii Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt încep joi o amplă campanie de informare în rândul personalului medical, dar şi al pacienţilor privind rezistenţa microbilor la tratamentele cu antibiotice şi antimicorbiene, unul din scopurile campaniei fiind şi o mai bună depistare şi raportare...
Olt: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a suspendat din activitate doi medici cercetaţi disciplinar Comitetul Director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a decis, marţi, suspendarea din activitate a medicilor Mircea Tusciuc şi Gheorghe Ciobanu, cercetaţi disciplinar în cazul unui copil în vârstă de patru ani căruia, după externarea din SJU Slatina, i-a paralizat braţul drept.
Brăila: Direcţiei de Sănătate Publică i-au fost alocate peste 18.000 de doze de vaccin antigripal Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila i-au fost alocate pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii peste 18.000 doze de vaccin antigripal din import, potrivit informaţiilor furnizate joi de reprezentanţii DSP Brăila.