Cele mai citite
 


Prof. dr. Benone Cârstocea a încetat din viaţă
miercuri, 12 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reputatul specialist oftalmolog prof. dr. Benone Cârstocea a încetat din viaţă marţi dimineaţă, urmare a unui infarct, a declarat pentru AGERPRES prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Boli de Ochi, prorector al Universităţii de Medicină şi Farmacie.
Prof. dr. Benone Cârstocea era preşedintele Societăţii Române de Oftalmologie, unul dintre cei mai străluciţi elevi ai regretatului prof. dr. Mircea Olteanu şi urmaşul acestuia la conducerea departamentului de Oftalmologie al Spitalului Militar, a amintit prof. dr. Monica Pop.
"A fost un savant recunoscut atât în plan naţional, cât şi internaţional. A fost autorul a nenumărate articole ştiinţifice, a vindecat mii de oameni. A fost foarte, foarte afectat de excluderea de la Spitalul Militar împreună cu ceilalţi specialişti. Regretăm nespus pierderea, a fost un coleg extraordinar şi deşi aparent părea mai cazon, era extrem de sensibil. E o pierdere foarte mare pentru oftalmologie şi pentru noi", a spus prof. dr. Monica Pop.
Prof. dr. Benone Cârstocea s-a născut în 1948, la Măneciu-Ungureni, judeţul Prahova. A absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti, Institutul Medico-Militar, Facultatea de Medicină Generală, promoţia 1971 şi a fost şef al Clinicii de Oftalmologie a Spitalului Militar.
Benone Cârstocea a fost autorul a peste 100 de lucrări ştiinţifice publicate în ţară şi în străinătate ca autor unic, prim-autor sau coautor, coautor la 23 cărţi ştiinţifice şi monografii, coautor la şapte patente de invenţie şi inovaţie.
A fost membru al Societăţii Române de Medicină Militară, al Societăţii Române de Oftalmologie, al Asociaţiei Oamenilor de Ştiinţă, membru fondator şi preşedinte al Societăţii Române de Laseri în Medicină şi Biologie, membru al Societăţii Franceze de Oftalmologie, al Uniunii Medicale Balcanice, al Societăţii Internaţionale de Inginerie Optică, membru fondator al Comitetului Balcanic de Medicină Militară, membru al Asociaţiei Europene de Laseri Medicali,
al Academiei Americane de Oftalmologie, al Academiei de Ştiinţe din New York, membru al Societăţii Europene de Chirurgie Vitreoretiniană. AGERPRES /(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF: Suntem mai săraci cu un mare profesor Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti a anunţat, miercuri, cu profundă durere, că încă unul dintre absolvenţii săi de mare succes - prof. dr. Benone Cârstocea, general de brigadă în rezervă - a trecut în nefiinţă în urma unui infarct suferit marţi, 11 octombrie.
Medicul Florian Popa împlineşte 70 de ani Medicul Florian Popa, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti (2004-2012) s-a născut la 30 martie 1946, la Piatra Neamţ.
Comunicat de presă - Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti Admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti
Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" va scoate la concurs în luna iulie 1.420 de locuri Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" va organiza concurs de admitere pentru toate facultăţile pe 22 iulie pentru un număr de 1.420 de locuri, dintre acestea 950 finanţate de la buget şi 470 de locuri cu taxă.
Comunicat de presă - Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Peste 4500 de candidaţi vor susţine examenul de admitere la UMF 'Carol Davila' din Bucureşti
Comunicat de presă - Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti s-a încheiat