Cele mai citite
 


SUA: California interzice accesul minorilor la saloanele de bronzat
miercuri, 12 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
California a devenit luni primul stat american care a interzis accesul minorilor la saloanele de bronzat, despre care se bănuieşte că ar contribui la apariţia cancerului de piele, informează AFP.
Jerry Brown, guvernatorul Californiei - stat în care partea de sud se bucură de un soare generos aproape tot anul - nu a fost impresionat de argumentele industriei bronzatului artificial, care estimează că legea în vigoare, care cere autorizaţia părintelui pentru minorii între 14 şi 18 ani, este suficientă.

'Decizia Californiei de a interzice accesul minorilor sub 18 ani la solar este un pas în direcţia cea bună pentru o activitate inutilă, care prezintă riscuri semnificative pentru sănătate', a declarat Wendy K.D. Selig, responsabil al Alianţei pentru cercetări asupra melanomului /MRA/.

'Numeroase studii au dovedit că bronzatul la solar contribuie la apariţia cancerului de piele, în specia al melanomului, care este mortal', a adăugat ea.

În SUA, melanomul este forma de cancer cea mai frecventă în rândul femeilor între 25 şi 29 de ani.

Senatorul democrat Ted Lieu, care a propus legea, a salutat decizia guvernatorului, subliniind că interdicţia este susţinută de medici, asistente şi de American Cancer Society.

'Îl felicit pe guvernatorul Brown pentru curajul său de a promulga această lege absolut necesară pentru protejarea celor mai vulnerabili californieni - copiii noştri. Dacă oamenii ar cunoaşte adevăratele pericole ale cabinelor de bronzat, ar fi stupefiaţi', a adăugat oficialul american.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Tratamentul victimelor de la 11 septembrie care suferă de cancer va fi finanţat de stat Guvernul federal american a adăugat aproximativ 50 de tipuri de cancer la lista bolilor care urmează să fie acoperite în cadrul unui program de sănătate destinat victimelor de la 11 septembrie 2001, relatează marţi BBC.
Medicii recomandă 90 de minute/zi de stat în soare; excesul - risc de apariţie a melanomului Medicii dermatologi recomandă în sezonul de vară prudenţă şi mare atenţie la modul în care ne expunem corpul la soare, avertizând în privinţa pericolelor asupra sănătăţii organismului în caz de exces, precum apariţia melanomului.
Puteţi preveni cancerul de piele protejându-vă de soare în primii 20 de ani de viaţă Chiar dacă soarele şi transferul genetic favorizează tot mai des apariţia cancerelor de piele, diagnosticarea timpurie a afecţiunii ajută la creşterea şanselor de vindecare.
SUA: Hillary Clinton încurajează reclasificarea marijuanei pentru efectuarea cât mai multor cercetări în medicină Hillary Clinton a încurajat, într-un discurs susţinut în Carolina de Sud, autorităţile federale americane să reclasifice marijuana din prima clasă a drogurilor cu restricţii în cea de-a doua clasă pentru a se putea desfăşura mai multe cercetări în sprijinul folosirii acesteia în scopuri medicale, scrie...
Melanomul - o formă de cancer de piele cu o evoluţie foarte agresivă Melanomul este o formă de cancer de piele cu o evoluţie foarte agresivă, iar el se poate dezvolta de la o aluniţă, a declarat joi prof. dr. Sorin Ţiplică de la Clinica de Dermatologie a Spitalului Colentina.
Australia interzice solarele din 1 ianuarie Saloanele de bronzare vor fi interzise începând din 1 ianuarie 2015 în câteva state din Australia, una din ţările unde numărul cazurilor de cancer de piele este printre cele mai ridicate din lume, scrie AFP.