Cele mai citite
 


Teleorman: Voluntariatul privind situaţiile de urgenţă, promovat printr-un seminar
miercuri, 12 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un seminar cu tema "Descoperă voluntariatul pentru situaţii de urgenţă şi fii implicat" va avea loc miercuri în aula Campusului universitar "Valahia" din municipiul Alexandria, în organizarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman.
Purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir, a declarat marţi pentru AGERPRES că seminarul va dezbate mai multe subiecte de actualitate despre implicarea serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă în viaţa comunităţilor locale.
De asemenea, vor fi aduse în atenţia participanţilor experienţe privind activitatea de voluntariat în rândul elevilor de liceu, dar şi în mari localităţi rurale, cum ar fi Dobroteşti şi Talpa.
În cadrul seminarului vor fi abordate şi aspecte referitoare la colaborarea dintre Crucea Roşie Teleorman şi serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă din judeţ.
La seminar vor lua parte autorităţi judeţene şi locale, reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Societăţii Naţionale de Cruce Roşie şi ai mai multor instituţii de învăţământ.
Evenimentul de la Alexandria include şi o expoziţie de pictură şi grafică cu tema "Şi eu o să fiu voluntar", precum şi câteva exerciţii demonstrative ale membrilor unor servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă. AGERPRES/(AS-Ştefan Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a vizitat o expoziţie de echipamente moderne pentru situaţii de urgenţă Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, a participat miercuri la Alexandria la prezentarea, pe platoul din Pădurea Vedea, a noilor echipamente achiziţionate printr-un proiect european de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Situaţii de Urgenţă Sud-Muntenia" pentru inspectoratele...
Comunicat de presă - ISU Teleorman Gestionarea situaţiilor de urgenţă de la nivelul judeţului Teleorman
Teleorman: Primul ministru va participa la inaugurarea SMURD în Alexandria Primul ministru, Mihai Răzvan Ungureanu, va participa, joi, în municipiul Alexandria, la inaugurarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) în judeţul Teleorman, se arată într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman.
Pacienţii cu dialize din judeţul Teleorman, în atenţia autorităţilor sanitare Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Teleorman a întocmit, conform planului judeţean pentru situaţii de urgenţă, o listă cu persoanele din mai multe localităţi rurale care fac dializă la spitalul din municipiul Alexandria, în condiţiile în care judeţul se află sub incidenţa codului portocaliu de viscol...
Teleorman: Numeroase nereguli privind prevenirea incendiilor, depistate în spitale Alexandria, 8 sep /Agerpres/ - Peste 130 de deficienţe au constatat specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman pe parcursul controalelor efectuate în 11 unităţi spitaliceşti din judeţ privind modul cum sunt prevenite incendiile, prilej cu care s-au aplicat nouă sancţiuni...
Teleorman: Ambulanţele SMURD au intervenit anul trecut la 4.560 situaţii de urgenţă Ambulanţele de la Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Teleorman au intervenit în perioada cuprinsă între luna aprilie 2012, când a fost înfiinţat, şi sfârşitul lui decembrie la peste 4.560 de situaţii de acest fel.