Cele mai citite
 


Tulcea: DSVSA confirmă prezenţa antraxului în Casimcea
miercuri, 12 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Tulcea a reuşit marţi să izoleze bacilul antrax în analizele de laborator efectuate pe carnea sechestrată la finele săptămânii trecute dintr-o gospodărie privată din comuna Casimcea.
'Analizele au fost efectuate începând de vineri, iar conform procedurii, având în vedere că acea cantitate de carne din care s-au prelevat probele iniţial era manipulată şi suprainfectată, am continuat analizele suplimentare, iar astăzi am izolat antraxul pe un şoarece', a declarat marţi pentru AGERPRES directoarea DSVSA, Marilena Tertiş.
În momentul de faţă, medicii veterinari distrug cantităţile de carne care provin din bovina sacrificată pe data de 28 septembrie, urmând să se aplice măsuri de dezinfecţie atât în gospodăria privată, cât şi în tabăra de vară unde au stat animalele.
'Se verifică tot efectivul de animale receptive la antrax şi colaborăm cu medicul uman pentru o eficientă supraveghere a stării de sănătate a populaţiei', a menţionat directoarea DSVSA, Marilena Tertiş.
La rândul său, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Laurenţia Militaru, a declarat marţi că nu a primit până în prezent din partea Institutului Cantacuzino din Bucureşti confirmarea suspiciunii de antrax în cazul celor doi tineri internaţi la finele săptămânii trecute în Spitalul Judeţean de Urgenţă.
Unul din cei doi tineri, în vârstă de 25 de ani, a murit duminică seara, starea celui de-al doilea, în vârstă de 23 de ani, fiind în afara oricărui pericol.
Cei doi se pare că au consumat carnea unui animal sacrificat pe data de 28 septembrie.
Ultimele cazuri de antrax la animale au fost înregistrate în judeţul Tulcea în 2009, în comuna Murighiol, la două porcine dintr-o gospodărie privată. AGERPRES/(AS - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Suspiciuni de antrax cutanat menţinute la doi tineri, deşi DSV infirmă prezenţa antraxului la animale Tânărul tulcean, în vârstă de 25 de ani, internat vineri în spital cu suspiciune de antrax este în comă iar un consătean de-al lui cu simptome de antrax cutanat se află în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) sub supraveghere medicală.
Tulcea: Campanie pentru eradicarea leucozei din Deltă Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Tulcea a demarat o campanie pentru eradicarea focarelor de leucoză enzotică bovină, în contextual în care judeţul se numără printre cele cu cele mai multe focare de leucoză enzotică bovină din ţară.
Tulcea: Furnizorii locali din programul guvernamental "Lapte şi corn", în atenţia Consiliului Judeţean Prefectura judeţului Tulcea va înainta Consiliului Judeţean (CJ) raportul întocmit de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) cu privire la neregulile constatate în anul şcolar 2015-2016 în derularea programului guvernamental 'Lapte şi corn'.
Tulcea: Tânărul infectat cu antrax a fost externat Tânărul din comuna tulceană Casimcea infectat cu antrax a fost externat din Spitalul Judeţean de Urgenţă.
Tulcea: Numărul focarelor de rabie, în creştere Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Tulcea a înregistrat de la începutul acestui an 11 cazuri de rabie, de cel puţin trei ori mai multe decât cel de anul trecut.
Tulcea: Primul caz de rabie din acest an Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea a înregistrat primul caz de rabie din acest an, în apropiere de localitatea Fântâna Mare.