Cele mai citite
 


Bazac: Noua grilă de salarizare din sistemul sanitar este una echitabilă
duminică, 30 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, consideră că noua grilă de salarizare pentru personalul din sistemul sanitar este una echitabilă şi care ţine cont de pregătirea profesională şi de experienţa acumulată în timp.
'Aşa cum am promis la începutul negocierilor, facem eforturi pentru păstrarea demnităţii profesiei celor care lucrează în sistemul sanitar. În condiţiile situaţiei economice şi sociale actuale, consider că grila de salarizare pentru personalul din Sănătate, aşa cum se regăseşte după ultimele modificări, a ajuns la o formă echitabilă şi care creează premisele dezvoltării unei cariere profesionale - este pentru prima dată când salariile din sistem vor ţine cont de pregătirea profesională şi de experienţa acumulată în timp', a declarat ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, potrivit unui comunicat transmis, vineri, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în condiţiile în care coeficienţii pentru mai multe categorii sociale au fost reduşi, Ministerul Sănătăţii a reuşit să obţină echivalarea funcţiei de medic primar cu cea de conferenţiar, cu coeficienţi între 4,20 şi 5,25, în funcţie de vechimea în muncă. Negocierea a pornit de la coeficienţi între 4,05 şi 5,10.

De asemenea, medicul specialist, care reprezintă categoria cu ponderea cea mai mare în unităţile sanitare, va beneficia de coeficienţi între 3,30 şi 4,15. Iniţial, s-a discutat despre coeficienţi de salarizare între 3 şi 3,75. Medicii rezidenţi între anii I şi VII vor beneficia de coeficienţi între 2,45 şi 3,20.

Suplimentar, cadrele medicale mai pot să beneficieze atât de sporuri corespunzătoare condiţiilor în care îşi desfăşoară activitatea, în limita unui procent de 30% din salariul de bază, cât şi de venituri obţinute în urma efectuării gărzilor.

Totodată, ministrul Bazac subliniază că noua grilă de salarizare pentru medici a fost gândită astfel încât coeficientul maxim al unei categorii profesionale să fie mai mic decât coeficientul minim al categoriei superioare, în acest fel eliminându-se situaţiile în care medicul specialist câştigă mai mult decât cel care are primariatul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Eugen Nicolăescu: Încercăm să reaşezăm puţin grila de salarizare pentru personalul medical Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a discutat joi cu angajaţii din sistemul sanitar, aflaţi în a doua zi de proteste în faţa sediului ministerului, anunţând că se fac eforturi pentru o reaşezare graduală a grilei de salarizare.
Măsuri anticorupţie pentru sistemul sanitar Bucureşti, 26 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a discutat cu experţii Comisiei Europene despre măsurile anticorupţie necesare pentru sistemul sanitar.
Protocol pentru informatizarea sistemului de sănătate Bucureşti, 19 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, şi ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Gabriel Sandu, au semnat, joi, primul contract de finanţare în domeniul e-sănătăţii.
Medicii de familie vor acorda consultaţii şi vor elibera reţete Bucureşti, 7 aprilie /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, marţi, la încheierea negocierilor cu reprezentanţii medicilor de familie, că aceştia vor acorda asistenţă medicală şi vor elibera reţete compensate şi gratuite începând cu 1 aprilie, iar data nu este o păcăleală.
Sepi: Dacă ministrul Sănătăţii va decide să atace ca ilegală greva generală, o să lăsăm instanţa să se pronunţe Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat sâmbătă în legătură cu greva generală a salariaţilor din sectorul sanitar, că aceasta depinde de decizia ministrului Sănătăţii de a ataca sau nu în instanţă greva ca fiind ilegală.
Nicolăescu: Resursele majorării salariilor din sistemul sanitar pot fi găsite în interiorul său Resursele pentru majorarea salariilor din sistemul sanitar pot fi găsite în interiorul său "dacă sistemul va dori să fie reformat", a declarat sâmbătă ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.