Cele mai citite
 


A murit fostul preşedinte al PNŢCD, Ion Diaconescu
joi, 13 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul preşedinte al PNŢCD, Ion Diaconescu, a murit marţi seara, la vârsta de 94 de ani, anunţă televiziunile de ştiri.
Ion Diaconescu a fost externat luni de la Institutul de Chirurgie Cardiacă ''C.C.Iliescu''. Prof. dr. conf. Şerban Bubenek, managerul institutului, declara atunci, pentru AGERPRES, că pacientul a fost stabilizat, el primeşte tratament şi va mai reveni la control.
Fostul lider ţărănist Ion Diaconescu a fost adus, pe 30 septembrie, de o ambulanţă la Institutul ''C.C.Iliescu'', cu o stare de lipotimie, fiind internat în departamentul de terapie intensivă. El a fost conştient şi cooperant. Potrivit medicilor, seniorul PNŢCD era suferind cronic pulmonar.

Preşedintele de onoare al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), Ion Diaconescu s-a născut la 25 august 1917 în comuna Boţeşti, judeţul Argeş, în familia unui preot. A absolvit liceul 'Mihai Viteazu' din Bucureşti (1936), iar în 1942, cursurile Facultăţii de Electromecanică din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti.
Între anii 1942-1947 a lucrat ca inginer în cadrul Ministerului Economiei Naţionale. În activitatea sa profesională şi politică a intervenit o întrerupere de 17 ani (1947-1964), timp în carea a fost arestat şi deţinut politic pentru activitatea desfăşurată în cadrul Partidului Naţional Ţărănesc (PNŢ). După eliberarea din închisoare nu i s-a mai permis să ocupe decât posturi de inginer în întreprinderi de mică importanţă. Din 1964 şi până în 1980, când s-a pensionat, a lucrat la întreprinderea "Ascensorul" Bucureşti, girând conducerea atelierului de proiectare.
A fost membru al Organizaţiei de Tineret a PNŢ (din 1936) şi în Biroul de conducere a tineretului PNŢ (1944-1947), până la desfiinţarea partidului de autorităţile comuniste în 1947. Din decembrie 1989 a ocupat funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), iar între 1996-2000 a fost preşedintele PNŢCD.
A fost deputat PNŢCD de Bucureşti în trei legislaturi consecutive (1990-1992, 1992-1996; 1996-2000). Între 1996 şi 2000 a îndeplinit funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.
A fost preşedinte de onoare al PNŢCD, în urma Congresului Extraordinar din 14 august 2001. La 27 septembrie 2009, Ion Diaconescu a participat în calitate de preşedinte de onoare al PNŢCD la Congresul extraordinar al PNŢCD-Sârbu, în cadrul căruia s-a ales noua echipă de conducere a partidului.
La 30 septembrie 2011, Ion Diaconescu, a fost adus de o ambulanţă la Institutul de Chirurgie Cardiacă C.C.Iliescu cu o stare de lipotimie. Trei zile mai târziu starea sa a fost stabilizată, fostul lider ţărănist fiind externat. AGERPRES/(AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: Ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă a devenit operaţională Ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă, aflată în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş de aproape un an, a devenit operaţională începând de luni.
Ion Diaconescu, internat la Institutul de Cardiologie C.C.Iliescu Fostul preşedinte al PNŢCD, Ion Diaconescu, a fost adus de o ambulanţă la Institutul de Chirurgie Cardiacă C.C.Iliescu cu o stare de lipotimie, a declarat pentru AGERPRES prof. dr.Şerban Bubenek, managerul institutului.
Ambulanţă de terapie intensivă, operaţionalizată la Botoşani O ambulanţă de terapie intensivă de tip C din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Botoşani a devenit operaţională începând de marţi. Autospeciala SMURD a intrat în exploatare în cadrul unei ceremonii la care a participat şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed...
O ambulanţă pentru terapie intensivă, primită anul trecut de autorităţile prahovene, va fi pusă în funcţiune săptămâna viitoare O ambulanţă de tip C1, folosită pentru terapie intensivă, va fi pusă în funcţiune în cursul săptămânii viitoare, decizia fiind luată, sâmbătă, în cadrul unei vizite de lucru a secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
R.Moldova: Un echipaj SMURD va activa la Chişinău O ambulanţă mobilă de terapie intensivă a fost donată de Ministerul de Interne al României Serviciului pentru Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale din Republica Moldova, informează un comunicat de presă citat vineri de Radio Chişinău.