Cele mai citite
 


Alba: În spitalele din judeţ nu se fac intervenţii chirurgicale la ochi
joi, 13 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pacienţii din judeţul Alba care necesită intervenţii chirurgicale oftalmologice sunt nevoiţi să se deplaseze la clinicile din Cluj Napoca, Sibiu sau Tîrgu Mureş, în condiţiile în care secţia de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia nu este dotată cu echipament pentru blocul operator.
În acest context, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Alba, Ion Dumitrel, va supune aprobării consilierilor judeţeni, în şedinţa ordinară din această lună, alocarea a 1,66 milioane de lei pentru dotarea cu aparatură medicală şi instrumentar a Spitalului Judeţean de Urgenţă.
Cea mai importantă sumă va fi alocată pentru dotarea secţiei de oftalmologie. Aici va fi achiziţionat echipament de specialitate pentru blocul operator şi pentru sala de consultaţii. Astfel, pacienţii vor putea să se trateze la Alba Iulia şi nu vor mai nevoiţi să se deplaseze la Cluj sau Tîrgu Mureş pentru intervenţiile chirurgicale la nivelul ochilor.
Dotări importante se vor face şi în secţia de urologie, unde achiziţionarea unui sistem videoendoscopic va duce la diversificarea categoriei de afecţiuni tratate.
De asemenea se are în vedere cumpărarea unui ecograf Doppler cu imagistică 4D şi substanţă de contrast, dar şi a altor echipamente de specialitate, precum injectomat, defibrilator, audiometru sau aparate de ventilaţie mecanică.
'Nu ne propunem să facem transplanturi la spitalul din Alba Iulia, dar nu mi se pare normal ca pentru o operaţie la ochi să trebuiască să mergi până la Cluj, de exemplu. Avem medici pricepuţi, care au calificarea şi experienţa necesară pentru a face aceste operaţii, dar care nu au cu ce lucra. În scurt timp, vom avea aici dotarea tehnică necesară pentru a trata aceste afecţiuni', a declarat, miercuri, Ion Dumitrel.
Prin alocarea acestor bani, suma totală investită în acest an în modernizarea şi dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia se va ridica la peste 5,2 milioane de lei, bani folosiţi atât pentru achiziţionarea de echipamente şi aparatură, cât şi pentru renovarea şi modernizarea unor secţii, precum cea de oncologie, dermatologie sau boli infecţioase. AGERPRES/ (AS-Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Operaţiile de cataractă, posibile de acum şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia Pacienţii din Alba nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la clinicile din Cluj, Mureş sau Sibiu pentru a se opera, de exemplu, de cataractă, odată cu inaugurarea, vineri, a Compartimentului de Oftalmologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.
Alba: În mai puţin de un an, în jur de 250 de operaţii efectuate la Secţia de Oftalmologie din Alba Iulia În jur de 250 de intervenţii chirurgicale au avut loc la Secţia de oftalmologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba de la deschiderea blocului operator în urmă cu aproape un an, anterior lunii mai 2012 pacienţii din Alba fiind obligaţi să se deplaseze la clinicile din judeţele învecinate pentru operaţii...
Alba: Secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, reabilitată şi modernizată integral Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost reabilitată şi modernizată integral, printr-o investiţie totală de 1.250.000 de lei, dotarea fiind de nivel european, potrivit medicilor.
Operaţii reluate la SJU Alba Iulia, unde timp de două zile intervenţiile chirurgicale au fost sistate Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia au reluat miercuri operaţiile, sistate, cu excepţia urgenţelor, timp de două zile, după ce unitatea a primit de la un furnizor din Târgu Mureş dezinfectanţii necesari în pregătirea personalului pentru aceste intervenţii, respectiv săpun lichid...
Investiţii de milioane de lei pentru reparaţii capitale şi dotare cu aparatură performantă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia va fi supus în acest an unor reparaţii capitale la cele mai multe dintre secţii, care vor beneficia şi de o dotare corespunzătoare cu aparatură medicală, banii care vor fi alocaţi în acest sens de către Consiliul Judeţean (CJ) Alba ridicându-se la 6 milioane de...
Alba: Aparat RMN, achiziţionat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia Pacienţii din judeţul Alba nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la Sibiu sau la Cluj Napoca pentru a efectua o investigaţie RMN, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani, odată cu semnarea unui contract de achiziţie a unui asemenea aparat, de tip Siemens, de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia...