Cele mai citite
 


Brăila: CJAS a notificat aproximativ 15.000 de persoane datoare la bugetul asigurărilor de sănătate
joi, 13 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Brăila a notificat aproximativ 15.000 de persoane datoare la bugetul asigurărilor de sănătate, în baza prevederilor OUG 150/2002 şi a Legii 95/2006 , potrivit directorului CJAS Brăila, Luciana Boboc.
În categoria celor notificaţi se află persoanele care figurează cu venituri din cedarea folosinţei bunurilor, dividende, dobânzi, drepturi de proprietate intelectuală, activităţi independente şi alte venituri care se supun impozitului pe venit.
''Am recurs la această procedură pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, ca o procedură prealabilă celei de executare silită. În luna septembrie, au fost emise 14.816 de notificări pentru categoriile de contribuabili care figurează cu astfel de venituri. Din numărul de persoane pentru care au fost emise notificări în această perioadă s-au prezentat cu documentele solicitate 2.000 de persoane'', a declarat Luciana Boboc.
Pe baza documentelor depuse privind calitatea de asigurat, urmează a se stabili şi comunica obligaţiile datorate către bugetul asigurărilor sociale de sănătate de persoanele care realizează aceste tipuri de venituri şi care au obligaţia plăţii.
''Perioada luată în calcul este 2004 - 2010 şi, în cele mai multe cazuri, poate fi vorba de sume infim de mici, dar important este ca aceste documente să fie depuse de toţi asiguraţii notificaţi'', a precizat directorul CJAS Brăila.
În perioada următoare, CJAS Brăila urmează să efectueze şi impunerea din oficiu a obligaţiilor de plată, potrivit Ordonanţei 92/2003 privind Codul de procedură fiscală şi a Ordinului 617/2007 şi să fie luate măsurile de executare silită legale, pentru persoanele care nu au dat curs solicitărilor venite din partea instituţiei. AGERPRES/ (A - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Venituri de peste 49 milioane lei, realizate din contribuţiile de asigurări de sănătate Veniturile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila de la începutul anului din sumele încasate reprezentând contribuţii de asigurări sociale de sănătate au fost în valoare de peste 49 milioane lei, potrivit unei informări prezentate de directorul CJAS Brăila, Camelia Nedelcu.
Brăila: Spitalele care au contracte cu CJAS au decontat de la începutul anului 34 milioane de lei Spitalele din judeţul Brăila care au contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) au decontat de la începutul anului 34 milioane de lei, potrivit informaţiilor furnizate marţi de CJAS Brăila.
Brăila: Peste 10.000 de bolnavi de diabet se află în evidenţele CJAS Peste 10.000 de bolnavi de diabet se află în evidenţele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila, potrivit informaţiilor furnizate marţi, în Comisia de Dialog Social, de preşedintele director general al instituţiei, dr. Camelia Nedelcu.
Brăila: Veniturile realizate de CJAS Brăila sunt de peste 44 milioane lei Veniturile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila de la începutul anului din sumele încasate reprezentând contribuţii de asigurări sociale de sănătate au fost în valoare de peste 44 milioane lei, potrivit unei informări prezentate de director CJAS Brăila, Luciana Boboc.
Brăila: Gradul de încasare a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate, depăşit cu 13,5% Gradul de încasare a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate a fost depăşit cu 13,5% la nivelul judeţului Brăila, în primele patru luni ale acestui an, potrivit informaţiilor furnizate luni de preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila, dr. Camelia Nedelcu.
Brăila: Aproape un milion de lei din fondurile CJAS pentru protezele cumpărate bătrânilor peste 60 de ani Aproape un milion de lei au fost alocaţi din fondurile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila, în primul semestru al acestui an, pentru protezele medicale cumpărate bătrânilor peste 60 de ani, a informat directorul CJAS, Luciana Boboc.