Cele mai citite
 


Braşov: Aproape 60.000 de absenţe nemotivate după o lună de şcoală
joi, 13 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Elevii braşoveni au acumulat de la începutul anului şcolar şi până în prezent 77.400 de absenţe, din care nemotivate - 58.033, potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean, prof. Dorel Agache.
"Numărul absenţelor nemotivate a scăzut la jumătate comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Avem situaţii mai deosebite în localităţile Tărlungeni, Racoş, Budila, Şcoala nr. 5 Săcele, Crizbav, unde am constatat, în urma controalelor, că o bună parte dintre elevi erau la muncile agricole. Dar trebuie să ştiţi că nu se chiuleşte doar la clasa a XII-a, ci şi la clasa I," a precizat, pentru AGERPRES, inspectorul şcolar general al judeţului Braşov.
El a adăugat că, după prima lună de la începerea anului şcolar, situaţia se reglează, iar numărul absenţelor nemotivate continuă să scadă.
Referitor la cadrele didactice care au părăsit sistemul după începerea anului şcolar, în număr de 83, cea mai mare parte a locurilor vacante au fost ocupate.
"Nu este vorba doar despre plecări în străinătate pentru că numărul acestora este mic. Cea mai mare parte a celor care au plecat au refuzat să facă naveta în alte localităţi, unele foarte aproape de municipiul Braşov, cum este Hărman, altele au intrat în concediu de maternitate. Pe parcursul acestui an şcolar avem 90 de cadre didactice care vor intra în concediu de maternitate. Vom găsi înlocuitori fără probleme", a afirmat inspectorul şcolar general.
El a susţinut că, deocamdată, mai sunt câteva locuri libere la catedra de limba germană, pentru că nu sunt cadre didactice suficiente, având în vedere că oferta existentă în prezent nu are calificarea corespunzătoare. AGERPRES/(AS - Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Rezultatele parţiale arată că laptele consumat vineri de elevii care au ajuns la spital nu conţine enterobacterii Primele rezultate parţiale ale testelor făcute de Direcţia Sanitar Veterinară Braşov arată că laptele consumat de elevii Şcolilor generale nr. 31 din Braşov şi nr. 2 din Codlea nu conţine enterobacterii.
Managerul SCJU Braşov: Femeia rănită în explozia de la fabrica de pâine nu va mai fi transferată în străinătate Rudele femeii rănite în explozia de săptămâna trecută de la fabrica de pâine din Braşov nu mai doresc momentan transferul ei în străinătate.
Braşov: Patrula antidrog în şcoli - un proiect judeţean în care sunt implicaţii elevii şcolilor din judeţ Instituţia Prefectului Braşov, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog şi Inspectoratul Şcolar Judeţean au încheiat acordul de parteneriat în vederea implementării proiectului judeţean "Patrula Antidrog în Şcoli", se arată într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES, de biroul de presă al...
Braşov: Nici unul dintre copiii cu probleme apărute după consumul laptelui, nu a rămas internat în spital Braşov, 11 mar /Agerpres/- Cei mai mulţi dintre elevii de la Braşov şi Codlea, internaţi în spitale după ce au consumat la şcoală lapte şi corn, au fost externaţi, urmând ca până la finalul zilei, toţi copiii să ajungă acasă.
Braşov: Rezultatele finale ale analizelor DSVSA la lapte şi corn sunt negative Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Braşov a finalizat, miercuri, analizele privind laptele, cornul şi paiele de unică folosinţă folosite de elevii şcolilor generale nr.31 din Braşov şi nr.2 din Codlea, iar acestea sunt negative, a declarat, pentru AGERPRES, directorul...
Braşov: Rezultate negative după analizele intermediare făcute de DSVSA la laptele şi cornul distribuite în şcoli Analizele intermediare bacteriologice făcute până acum de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Braşov la laptele, cornurile şi paiele cu care se consumă laptele din cutii sunt negative, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Consiliul Judeţean, directorul DSVSA...