Cele mai citite
 


Centru Regional de Traumă şi Toxicologie, la Iaşi
joi, 13 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ un milion de euro va fi alocat pentru înfiinţarea primului Centru Regional de Traumă şi Toxicologie la fostul Spital Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, acum secţie exterioară a Spitalului Universitar Sfântul Spiridon.
Medicul Tudor Ciuhodaru a declarat, miercuri, presei, că noul centru va fi construit pe amplasamentul vechilor pavilioane ale Spitalului de Urgenţă.
Cu ajutorul fondurilor alocate, susţine acesta, se vor asigura şi mijloace de investigaţii şi de terapie de înaltă performanţă la nivel european atât pentru ieşeni, cât şi pentru bolnavii din întreaga zonă de Nord-Est a României.
Potrivit acestuia, anual la Centrul Regional de Traumă şi Toxicologie vor fi trataţi aproximativ 10.000 de bolnavi.
Din noiembrie 2007 la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul fostului Spital de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi funcţionează proiectul CIRTITA (Centru Integrat Regional de Tratamente Intoxicaţii, Traume şi Arsuri) ce include şi Centrul de excelenţă în suicidologie.
Aici este singurul centru care tratează arsuri, plăgi grave, pacienţi care înghit diverşi compuşi toxici.
În cadrul acestui proiect, unic în ţară, personalul medical şi nemedical lucrează pe bază de voluntariat. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Bărbat internat în urma unei intoxicaţii cu etnobotanice şi canabis Un bărbat în vârstă de 26 de ani, din oraşul Podu Iloaie a fost adus la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Centrul de Traumă şi Toxicologie 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce s-a intoxicat cu etnobotanice şi canabis.
Iaşi: Victimă a unui accident rutier trimisă de la un spital la altul Un student la medicină, în vârstă de 21 de ani, victimă a unui accident rutier care a avut loc în comuna Cotnari, a ajuns după mai bine de opt ore la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi.
Deputatul Ciuhodaru: Susţin includerea Spitalului de Urgenţe în mapa şedinţei de Guvern de la Iaşi Deputatul Tudor Ciuhodaru, membru al Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor, susţine includerea printre priorităţile agendei guvernamentale din 17 martie adoptarea unei Hotărâri de Guvern care să asigure finalizarea cât mai rapidă a Spitalului Clinic de Urgenţe din Copou pentru ca pacienţii aflaţi...
Iaşi: Spitalul Regional de Urgenţă, din nou în atenţia autorităţilor şi politicienilor Contractul de proiectare al viitorului Spital Regional de Urgenţe din Iaşi va fi încheiat în luna octombrie şi tot atunci se va şti unde va fi amplasată această unitate medicală care va fi construită cu fonduri provenite de la Banca Mondială şi din bugetul local, a declarat joi pentru AGERPRES primarul...
Iaşi: Candidatul PNL la primăria municipiului reşedinţă de judeţ vrea să îmbunătăţească sistemul medical Candidatul PNL la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la care a participat şi eurodeputatul Cristian Buşoi, că vrea să transforme Spitalul Sfântul Spiridon într-o unitate medicală municipală, după ce Spitalul Regional de Urgenţă va fi dat în folosinţă.
Tudor Ciuhodaru: Comasarea spitalelor 'Sf. Ioan' şi 'Sf. Spiridon' din Iaşi îngreunează rezolvarea urgenţelor Comasarea spitalelor clinice de urgenţă 'Sf. Ioan' şi 'Sf. Spiridon' din Iaşi, prevăzută de Ministerul Sănătăţii, nu va conduce la creşterea calităţii actului medical, ci doar la temporizarea rezolvării terapeutice a urgenţelor, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru, deputat independent...