Cele mai citite
 


Cluj: Mai mult de jumătate de apeluri false la 112
joi, 13 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 56% dintre apelurile clujenilor la numărul unic de urgenţă 112, în primele 9 luni ale anului, au fost false, potrivit Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.
Într-un comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES, de către STS se precizează că în judeţul Cluj, în primele trei trimestre din 2011, la numărul 112 au fost primite 137.477 de apeluri, dintre care 43,75% au fost reale, iar restul au fost false.
Cele mai multe dintre apeluri au fost transferate către Ambulanţă -68,92%-, Poliţie -25,57%-, Pompieri şi SMURD -3,93%- şi Jandarmerie -1,58 %.
Conform STS, majoritatea apelurilor false şi abuzive provin de la copii, tineri, persoane cu probleme psihice şi sunt în mare parte realizate de pe cartele pre pay. De asemenea, multe persoane sună fără a avea o urgenţă şi adresează injurii operatoarelor, râd, pun muzică sau nu vorbesc, solicită informaţii despre numere de telefon, cer legătura cu diverse instituţii sau persoane publice ori se solicită sfaturi medicale.
În perioada menţionată, nicio persoană din judeţul Cluj n-a fost sancţionată pentru apeluri false şi abuzive la numărul 112. AGERPRES/ (AS-Marius Septimiu Avram)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Adrian Fulea (STS): Numărul apelurilor false la 112 a scăzut cu 20% în urma campaniilor de informare La Numărul Unic de Urgenţă 112 s-au primit în cursul anului trecut, în judeţul Suceava, 357.999 apeluri, dintre care doar 25,83% au fost reale, a declarat presei, luni, şeful Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) Suceava, col. Mihai Dascălu. El a precizat că peste 74% din apeluri au fost false...
Ziua Europeană a Numărului Unic 112, marcată în ţară (grupaj 2) Ziua Europeană a Numărului Unic 112, marcată pe 11 februarie, aduce în acest an în prim-plan, în mai multe ţări europene, conceptul de resuscitare cardio-pulmonară, având în vedere că marea majoritate a europenilor nu ştiu cum să efectueze această procedură în cazul în care sunt martorii unui stop cardiac...
STS: Peste 18,6 milioane de apeluri, primite în 2012 la 112; mai mult de jumătate au fost false Peste 18,6 milioane de apeluri au fost primite anul trecut la numărul unic de urgenţă 112, dintre care mai mult de jumătate au fost false, arată o statistică realizată pe 2012 de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
STS:Cele mai multe apeluri la numărul unic 112, în trimestrul II, au fost transferate către ambulanţă Cele mai multe apeluri la numărul unic de urgenţă 112, în trimestrul II al acestui an, au fost transferate către ambulanţă.
STS: Două treimi dintre apelurile primite în trimestrul al treilea la 112 sunt false Peste două treimi (68,25%) dintre apelurile primite în trimestrul al treilea din acest an la numărul unic de urgenţă 112 au fost false iar 31,75% au fost reale, relevă o statistică a Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), dată marţi publicităţii.
Conducerea SABIF analizează modul în care ambulanţa a ajuns la Gyuri Pascu pentru urgenţa de cod roşu Conducerea Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti-Ilfov (SABIF) a decis să analizeze modul în care echipajul său a ajuns la caz, atunci când a fost alertat pentru Ioan Gyuri Pascu, pentru a doua oară, în condiţiile în care s-a constatat că deplasarea a fost peste timpul mediu de răspuns la...