Cele mai citite
 


Oprescu: Schimb ce a fost vechi în spitale
duminică, 30 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Capitalei a alocat în acest an bani pentru renovarea şi dotarea cu echipament medical a tuturor celor 18 spitale pe care le are în administrare, obiectivul principal al primarului general Sorin Oprescu fiind acela de a schimba 'tot ce este vechi şi depăşit'.
Edilul Capitalei are în proiect şi realizarea a trei noi corpuri de clădire în spitalele Colentina, Gomoiu şi Sf. Luca.
În perioada următoare, municipalitatea va achiziţiona mai multă aparatură modernă medicală care va fi repartizată acolo unde este nevoie.

Directorul general al Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Bucureşti, Marius Savu, a arătat vineri, cu ocazia unei vizite de lucru la Spitalul 'Victor Babeş', că va cumpăra un aparat de radiologie, va asigura un centru modern de oftalmologie la Spitalul Malaxa (în special pentru ochiul diabetic), va realiza două blocuri operatorii noi la spitalele Cantacuzino şi Malaxa, un aparat de bucomaxilofacial pentru spitalul de profil de pe Calea Plevnei, un aparat de anestezie şi altele.

Savu a precizat că din bugetul administraţiei spitalelor pe acest an au fost alocate în medie 20% pentru toate cele opt unităţi spitaliceşti. Cel mai mare procent, de 42%, a primit Spitalul de Ortopedie, pe care primarul general Sorin Oprescu l-a vizitat vineri împreună cu spitaliştii din Primăria Capitalei.

La nivelul acestui spital, au fost alocaţi peste trei milioane de lei pentru mansardarea unui corp de clădire, dotarea a cinci săli de operaţii şi schimbarea de mobilier.
De asemenea, în vizita sa de lucru la Spitalul 'Victor Babeş', primarul Sorin Oprescu a văzut 'pe viu' modul cum s-a realizat modernizarea la parterul pavilionului B3 şi reabilitarea în întregime a pavilionului P4.

Lucrările pentru aceste construcţii s-au executat în ultimele trei luni, banii daţi de municipalitate ajungând la circa 730.000 de lei.
'Am venit ca să ştiu pentru ce dau banii. Ideea este să revitalizăm spitalele din punct de vedere fizic. La Spitalul 'Victor Babeş' nu trebuie să ne jucăm, aici vorbim de boli infecţioase şi trebuie să existe un plan clar pentru a înfrunta epidemiile de gripă. Spitalul acesta este singurul de boli tropicale şi are nevoie de laboratoare moderne', a spus Oprescu.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat cu ocazia vizitei la unităţile spitaliceşti că urmăreşte să adopte în Bucureşti modelul medical din Franţa, pe care-l consideră cel mai performant de Europa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Platforma-program de dezvoltare a Bucureştiului prevede noi unităţi medicale în Capitală Platforma-program de dezvoltare a Bucureştiului lansată de primarul general, Sorin Oprescu, prevede realizarea unor noi unităţi medicale, precum extinderea, modernizarea şi dotarea Spitalului Clinic de Copii "Victor Gomoiu", termenul de finalizare al lucrării este 2015.
Sorin Oprescu anunţă crearea unui Serviciu de Ambulanţă în subordinea PMB Primarul general Sorin Oprescu a anunţat joi la o conferinţă de presă că intenţionează să creeze pe lângă Primăria Capitalei un sistem de ambulanţă, complementar celui deja existent.
Oprescu vrea să reînfiinţeze cel puţin şase ambulatorii de sector Primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, vrea să reînfiinţeze cel puţin şase ambulatorii de sector destinate în special celor care apelează la sistemul de sănătate public, potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei emis vineri.
Sorin Oprescu: Sunt omul care nu are în dicţionar cuvântul imposibil (interviu) Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, care candidează ca independent, susţinut la USL, pentru un nou mandat, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că Bucureştiul are nevoie de continuitate la nivelul marilor proiecte, motiv pentru care, dacă va câştiga alegerile pe 10 iunie, se va axa pe...
MS: Ministrul Sănătăţii i-a prezentat primarului general principalele direcţii de reformă în sistemul sanitar Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, i-a prezentat miercuri primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, principalele direcţii de reformă în sistemul sanitar.
USL: Proiectele primarului general Sorin Oprescu au fost blocate în permanenţă de PDL Uniunea Social Liberală a susţinut sâmbătă că PDL Bucureşti încearcă să inducă în eroare opinia publică, deoarece "toate blocajele şi piedicile" cu care primarul general Sorin Oprescu s-a confruntat în ultimii patru ani au fost determinate de Partidul Democrat Liberal.