Cele mai citite
 


Congresul de medicină dentară 'Transilvania' - de miercuri până vineri, la Cluj-Napoca
joi, 13 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Congresul de medicină dentară "Transilvania" reuneşte la Cluj-Napoca, de miercuri până vineri, reprezentanţi de renume ai mediului academic şi profesionişti din cabinete private, care vor susţine comunicări axate pe tema "Concepte consacrate şi moderne de reabilitare morfo-funcţională în medicina dentară".
Prodecanul Facultăţii de Medicină Dentară a Universităţii "Iuliu Haţieganu" şi preşedinte al Colegiului Medicilor Dentişti din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Radu Septimiu Câmpian, care a coordonat organizarea acestui eveniment, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că în cadrul reuniunii va exista un echilibru între comunicările susţinute de cadrele universitare şi cele prezentate de medicii ce îşi desfăşoară activitatea în cabinete private.
"Reuniunea este la a doua ediţie şi va fi organizată în fiecare an. Aducem, astfel, un omagiu, un prinos de recunoştinţă, înaintaşilor noştri. Congresul va veni cu informaţii noi, de tehnologie, dar va fi şi un prilej de comunicare profesională. Premisele organizării la Cluj-Napoca a congresului sunt temeinice. Învăţământul de stomatologie din România a început la Cluj-Napoca. Prof. dr. Gheorghe Bilaşcu a înfiinţat, în anul de studii 1919 - 1920, prima formă de învăţământ organizat de stomatologie. La Cluj-Napoca a fost deschisă prima clinică de stomatologie din România şi tot aici a fost publicată prima revistă de specialitate din ţară", a afirmat prof. dr. Radu Septimiu Câmpian.
Printre personalităţile care vor susţine comunicări ştiinţifice se numără profesorii universitari Corneliu Amariei, Alexandru Bucur, Virgil Cârligeriu, Norina Consuela Forna, Constantin Vârlan, Veronica Mercuţ, Mihai Românu, Mihnea Strugurescu, Mihaela Băciuţ, Alexandru Petre, Alexandra Roman, precum şi medicii Bran Simion, Smaranda Buduru, Alina Picoş şi Viorica Ţărmure.
Prof. dr. Radu Septimiu Câmpian a subliniat că medicul, în general, şi medicul dentist, în special, au fost şi trebuie să rămână şi în zilele noastre un reper în ceea ce priveşte moralitatea şi cultura.
"Am dorit ca acest congres să aducă şi elemente de cultură şi de artă, care lipsesc, de obicei, în astfel de manifestări. În volumul ce prezintă rezumatele comunicărilor susţinute la congres se află şi prezentarea unei celebre personalităţi care a marcat istoria Europei: Matei Corvin (1443 -1490)", a spus prodecanul Facultăţii de Medicină Dentară. AGERPRES/ (A - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Societatea de Stomatologie Estetică din România a lansat primul proiect de economie socială din medicina dentară românească destinat sănătății orale În cadrul proiectului ”DENS - Dezvoltarea EcoNomiei Sociale”, co-finanțat din Fondul Social European, Societatea de Stomatologie Estetică din România (SSER) va înființa până la sfârșitul anului viitor 10 cabinete de medicină dentară, reprezentând o premieră în domeniu.
Demonstraţii practice pe un simulator 3D, pentru studenţii de la Stomatologie Studenţii de la Facultăţile de Medicină Dentară vor putea să dobândească experienţă profesională încă din anul III de studiu prin intermediul unui sistem de simulare asistată pe calculator 3D, a declarat prof.univ.dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină...
Dolj: Congres de medicină dentară la Craiova Facultatea de Medicină Dentară Craiova organizează, în perioada 7-9 iunie, cel de-al V-lea Congres "Zilele Medicinii Dentare Craiovene", prilej cu care, vineri, va avea loc şi o masă rotundă pe tema sistemului de sănătate oro-dentară din România în contextul sistării alocării fondurilor pentru decontarea...
Colgate lansează un produs revoluţionar pentru protecția împotriva cariei dentare: Colgate© Maximum Cavity Protection cu Agentul de Neutralizare al Acizilor™ În cadrul celor două evenimente de importanță majoră în lumea stomatologică, Congresul Internaţional de Medicină Dentară Transilvania şi Expoziţia Internaţională de Echipamente şi Produse de Medicină Dentară DENTA, Colgate, lider mondial în igienă orală, prezintă un produs revoluţionar pentru...
Cluj: Conferinţă dedicată prevenirii situaţiilor de malpraxis Peste 100 de medici stomatologi clujeni discută, miercuri, la conferinţa cu tema "Prevenirea şi managementul situaţiilor de malpraxis", care se desfăşoară la Biblioteca Centrală Universitară din Cluj-Napoca, despre zonele de vulnerabilitate ale practicii medicale, gestionarea riscului de malpraxis medical...
Cluj: Congresul de medicină dentară 'Transilvania', dedicat practicilor moderne din domeniu Colegiul Medicilor Dentişti Cluj organizează, între 12 şi 15 octombrie, cel de-al II-lea Congres de medicină dentară "Transilvania", cu tema "Concepte consacrate şi moderne de reabilitare morfo-funcţională în medicina dentară".