Cele mai citite
 


Consiliul Concurenţei a amendat cu 7,8 milioane lei companiile farmaceutice Baxter, Belupo şi distribuitorii
joi, 13 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Concurenţei a amendat companiile farmaceutice Baxter şi Belupo şi distribuitorii acestora cu 7,8 milioane lei pentru încheierea unor înţelegeri privind interzicerea exportului de produse Baxter, respectiv Belupo, se arată într-un comunicat al autorităţii de concurenţă.
'Aceste înţelegeri anticoncurenţiale au avut ca obiect restrângerea concurenţei prin izolarea pieţei româneşti şi împiedicarea comerţului cu produse Baxter si Belupo pe alte pieţe, inclusiv în cadrul pieţei comune. Înţelegerile de acest fel, încheiate între cei doi furnizori de medicamente şi distribuitorii acestora, sunt considerate încălcări grave atât ale prevederilor legii concurenţei, cât şi ale Tratatului privind Funcţionarea Uniunii Europene' a declarat preşedinele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.
Compania Baxter şi distribuitorii acesteia (Actavis SRL, Farmaceutica Remedia şi Sofmedica SRL) au fost amendaţi cu 5.993.657 lei (aproximativ 1.389.157 euro) pentru încheierea unor înţelegeri care conţineau clauze privind interzicerea exportului de produse Baxter.
Companiile Baxter si Farmaceutica Remedia şi-au recunoscut fapta şi, ca urmare, au beneficiat de o reducere de 20% a amenzii.
Companiile implicate în acest caz au fost sancţionate astfel: Baxter cu 1,36 milioane lei (315.000 euro), Actavis SRL cu 2.981.438 lei (echivalent a 691.011 euro), Farmaceutica Remedia SA cu 1.051.556 lei (echivalent 243.720 euro), iar Sofmedica SRL cu 598.048 lei (echivalent 139.080 euro).
Compania Belupo, lijekovi & kozmetica d.d. din Croaţia şi distribuitorul acesteia în România, A&G MED TRADING SRL, au fost amendaţi cu 1.877.992 lei (aproximativ 435.264 euro) pentru încheierea unei înţelegeri care conţinea o clauză privind interzicerea exportului de produse Belupo.
Belupo Croaţia a fost sancţionată cu 5.823 lei (aproximativ 1.350 euro), iar A&G MED TRADING SRL cu 1.872.169 lei (aproximativ 433.915 Euro).
Cele două investigaţii privind interzicerea exportului de produse Baxter şi Belupo au fost declanşate din oficiu de Consiliul Concurenţei în septembrie 2009.
Deciziile Consiliului Concurenţei pot fi atacate la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia Contencios Administrativ, în termen de 30 de zile de la comunicare.aAGERPRES/(AS-Daniel Cocoru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consiliul Concurenţei a amendat Bayer, Sintofarm şi mai mulţi distribuitori cu 51,52 milioane de lei Consiliul Concurenţei a amendat companiile farmaceutice Bayer şi Sintofarm şi mai mulţi distribuitori cu 51,52 milioane de lei (aproximativ 12 milioane de euro) pentru încheierea unor înţelegeri privind interzicerea exportului de produse ale celor doi producători.
PwC: companiile farmaceutice din România, preocupate de distribuţia directă a medicamentelor Bucureşti, 1 mar /Agerpres/ - Companiile farmaceutice din România devin tot mai preocupate de identificarea unor modele de distribuţie directă a medicamentelor către farmacii, se arată într-un studiu realizat de PricewaterhouseCoopers, intitulat 'Pharma 2020: Supplying the future. Which path will you...
ARPIM: Companiile farmaceutice, cum e Mundipharma, sunt nevoite să acţioneze în condiţii economice profund nefavorabile Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) opinează într-un comunicat de presă transmis vineri că decizia Mundipharma de a-şi restrânge activitatea în România s-a bazat pe înăsprirea considerabilă a condiţiilor de desfăşurare a activităţii pe piaţa farmaceutică românească...
A fost înfiinţată Asociaţia Companiilor Farmaceutice Americane din România Companiile farmaceutice americane bazate pe cercetare-dezvoltare prezente în România au înfiinţat, la Bucureşti, o asociaţie - Local American Working Group (LAWG), care reprezintă în ţara noastră Asociaţia Producătorilor de Medicamente din SUA - PhRMA (Pharmaceutical Research and Manufacturers of America)...
Companiile farmaceutice solicită îngheţarea preţurilor Companiile farmaceutice solicită îngheţarea preţurilor la medicamente la nivelul de 4 lei pentru un euro cât este în prezent a declarat, miercuri, dr. Dan Zaharescu director executiv al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).
Marea Britanie: companiile farmaceutice exploatează o "portiţă" legală pentru a creşte preţurile medicamentelor Companiile de medicamente au fost acuzate de 'jaf la drumul mare' în dauna sistemului naţional de sănătate (NHS), după ce acestea s-au folosit de o 'portiţă' legală pentru a creşte preţurile la medicamente, în unele cazuri cu până la 2.000 de procente, relatează The Independent.