Cele mai citite
 


Constanţa: Peste 2.000 de persoane cu afecţiuni respiratorii din cauza fluctuaţiilor de temperatură
joi, 13 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 2.000 de constănţeni suferă de viroze respiratorii, numărul acestor bolnavi înmulţindu-se din cauza fluctuaţiilor de temperatură din această lună.
Directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Constanţa, dr. Constantin Dina, a informat, miercuri, printr-un comunicat remis presei, că din cei 2021 de bolnavi înregistraţi, în perioada 3-9 octombrie, cu infecţii acute ale căilor respiratorii, 19 primesc îngrijiri medicale într-o unitate spitalicească.
Alţi 434 de constănţeni suferă de pneumonie, dintre care 31 sunt internaţi în spital.
Potrivit reprezentantului DJSP, în perioada menţionată nu a fost înregistrat niciun caz de gripă.
Medicii recomandă populaţiei vaccinarea antigripală, iar vaccinul respectiv este disponibil în farmacii la preţul de circa 30 de lei.
Referitor la campania de imunizare antigripală gratuită derulată şi în acest an de Ministerul Sănătăţii, conducerea DJSP Constanţa susţine că este în curs de derulare procedura de achiziţionare a dozelor de vaccin.
În judeţul Constanţa este nevoie de aproximativ 150.000 de doze de vaccin antigripal de care pot beneficia persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat etc, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medico-sanitar, precum şi gravidele, în conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. AGERPRES/(AS -Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
MS a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu încă 143.000 numărul dozelor de vaccin gripal pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi, în special, prin gripă, în perioadele reci şi cu fluctuaţii de temperatură.
Comunicat de presă - Ministerul Sănătăţii Ministerul Sănătăţii a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal pentru sezonul 2015- 2016
Dolj: Aproape 10.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Craiova, 14 oct /Agerpres/ - Un număr de 9.850 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Dolj pentru prima etapă de vaccinare gratuită a populaţiei, care demarează pe 15 octombrie.
Constanţa: Aproape 4.000 de cazuri de viroze respiratorii în ultima săptămână, număr în creştere Constanţa, 4 nov /Agerpres/ - Numărul cazurilor de viroze respiratorii înregistrat în judeţul Constanţa, în ultimele şapte zile, este de 3.703, cu aproape 5% mai multe decât cele din săptămâna precedentă.
Olt: Începe vaccinarea antigripală; peste 2.000 de pacienţi cu viroze şi pneumoni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt va primi în această săptămână 18.000 de doze de vaccin antigripal şi medicii de familie pot începe campania de vaccinare pentru acest sezon rece, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei.