Cele mai citite
 


Echipamente medicale noi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad
joi, 13 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei secţii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, unitate spitalicească subordonată Consiliului Judeţean, vor fi dotate cu echipamente noi.
Secţiile vizate sunt Unitatea de Primire Urgenţe (UPU), Anestezie Terapie Intensivă (ATI) şi Cardiologie, aceste dotări urmărind creşterea calităţii actului medical în intervenţiile de urgenţă.
Spitalul va primi un electrocardiograf, două seturi de resuscitare, două laringoscoape - pentru UPU; 5 monitoare de supraveghere a stării pacientului şi o staţie centrală de monitorizare - pentru ATI şi un monitor de supraveghere a stării pacientului - pentru Cardiologie.
''Modernizarea SCJU Arad trebuie să se desfăşoare pe toate palierele, ca infrastructură, aparatură medicală şi resursă umană. Colaborarea cu ministerul şi cu instrumentele de finanţare internaţională, prin care cele trei secţii vitale ale Spitalului arădean au fost dotate cu aparatură, vin în completarea eforturilor administraţiei judeţene de a oferi arădenilor un act medical, competent profesional şi performant'', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele CJ, Nicolae Ioţcu.
Toate aceste dotări sunt incluse în cadrul Proiectului ''Reforma Sistemului Sanitar - faza a doua'', Componenta ''Servicii Medicale de Urgenţă'', proiectul fiind finanţat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) şi Banca Europeană pentru Investiţii (BEI), a mai adăugat Nicolae Ioţcu. AGERPRES/(AS, A - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: La SCJU a fost finalizată reamenajarea Blocului Operator şi a Secţiei de ATI Arad, 23 mai /Agerpres/- La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad au fost finalizate lucrările de extindere, reabilitare şi modernizare a Blocului Operator, respectiv de modernizare, reamenajare şi extindere a Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă, valoarea totală a investiţiilor ridicându-se...
Arad: Aparatură medicală de ultimă generaţie în dotarea Spitalului Clinic de Urgenţă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad beneficiază de noi dotări constând în aparatură medicală de ultimă generaţie, în valoare de circa 1,2 milioane de euro, aparatura fiind achiziţionată de către Consiliul Judeţean (CJ).
Sălaj: Dotări pentru Spitalul Judeţean Zalău printr-o investiţie privată Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost dotată cu mobilier specific de terapie intensivă, iar Laboratorul de Radiologie şi Imagistică medicală a fost dotat cu echipament medical printr-o finanţare de circa 350.000 de lei din partea unei companii private, potrivit unei informări...
Investiţii de peste 30 de milioane de lei în Spitalul Municipal din Cluj-Napoca Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca a fost dotat recent cu aparatură medicală performantă, printr-un proiect european care a vizat inclusiv modernizarea ambulatoriului. Valoarea proiectului se ridică la peste 32 de milioane de lei, din care 22 de milioane sumă nerambursabilă.
Timiş: Va fi înfiinţat Compartimentul de Anestezie Terapie Intensivă pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Compartimentul de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, care până acum exista doar 'pe hârtie', va fi înfiinţat din banii economisiţi de la alte investiţii, a declarat miercuri presei prof. dr. Marius Craina, manager general al Spitalului Judeţean Timişoara...
Sălaj: Modernizarea secţiei de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost modernizată şi dotată cu paturi noi, valoarea totală a investiţiilor fiind de aproape un milion de lei.