Cele mai citite
 


Gorj: Numărul persoanelor diagnosticate cu diabet s-a dublat comparativ cu anul 2010
joi, 13 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Diabetul, Endocrinologie
 

Numărul persoanelor din judeţ diagnosticate cu diabet de la începutul anului şi până în prezent a crescut de aproximativ două ori comparativ cu situaţia înregistrată pe tot parcursul anului trecut.

Potrivit şefului secţiei de Endocrinologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Lucreţia Pârcălăboiu, dacă în 2010 au fost diagnosticaţi cu diabet circa 600 de pacienţi noi, în primele nouă luni ale acestui an numărul pacienţilor noi care suferă de această boală s-a dublat, ajungând la 1.171 persoane. Dintre aceştia 12 sunt copii cu vârsta de pâna la 16 ani şi alţi 99 de tineri până în 30 de ani.


"Numărul de pacienţi noi diagnosticaţi cu diabet este în creştere la nivelul judeţului, de la începutul anului şi până acum avem 1.171 de bolnavi, iar anul trecut am avut, în total, în jur de 600 de persoane. Nu pot să spun că este o singură cauză pentru apariţia diabetului, sunt mai multe cauze care contribuie la îmbolnăvirea pacienţilor. Acestea sunt stresul, ereditatea, obezitatea şi, cauza cu ponderea cea mai mare poate, alimentaţia. Este foarte important ca atât pacienţii deja diagnosticaţi să îşi respecte regimul alimentar impus, cât şi cei care nu au fost încă diagnosticaţi să mănânce sănătos", a precizat, miercuri, Lucreţia Pârcălăboiu.


În ceea ce priveşte derularea programului naţional pentru persoanele bolnave de diabet din judeţ, directorul economic al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Cosma Dumitrescu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că plata medicamentelor folosite de bolnavi la toate cele trei categorii din program este în grafic, fiind efectuate plăţile integral pentru luna martie şi o parte din luna aprilie.


"Atât la grupa de antidiabetice orale, cât şi la cea de insulină şi cea a persoanelor bolnave care folosesc şi medicamente orale şi injectabile am efectuat plăţile integral pentru luna martie şi un procent de aproape 10% din luna aprilie. Suntem în grafic cu plăţile deoarece noi le efectuăm la şase luni. Bugetele totale pentru anul în curs sunt mai mari decât cele din 2010, dar şi numărul bolnavilor de diabet este în creştere. Sperăm să nu avem probleme până la sfârşitul anului cu plăţile", a spus Cosma Dumitrescu. AGERPRES/(AS-Irina Poenaru)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Circa 77 000 lei, imputaţi Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu în luna octombrie Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj au efectuat pe parcursul lunii octombrie o serie de controale la Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, pentru neregulile depistate fiind imputată suma de 77 000 lei, a declarat, miercuri, preşedintele interimar al instituţiei...
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate din cauza unor nereguli Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, în urma unor nereguli constatate în unitatea medicală, a declarat, joi, directorul CJAS Gorj, Daniel Bondoc.
Directorul CJAS Gorj şi-a stabilit obiectivele - Redeschiderea unei unităţi şi mangement privat la Spitalul Judeţean Noul director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, şi-a prezentat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, obiectivele pe care şi le-a propus pentru o bună funcţionare a sistemului de sănătate din judeţ.
Gorj: Primul cabinet de consiliere psihologică aflat în relaţie contractuală cu CJAS, deschis în incinta SJU Târgu-Jiu Persoanele din judeţul Gorj care au nevoie de consiliere psihologică pot beneficia, de aproximativ o lună de zile, de consultaţii gratuite la primul cabinet de profil din incinta ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, medicul Ramona Peptan Negreanu...
Gorj: Bugetul CJAS pentru 2010, mai mare cu peste 18.000.000 lei Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj are propus, pentru anul 2010, un buget mai mare decât cel preliminat pentru anul în curs, respectiv de 151.233.000 lei faţă de 124.854.000 lei cât au fost cheltuiţi, până în prezent, în 2009.
Directorul CJAS Gorj: Este foarte posibil să se reintroducă contractele cu medicii stomatologi Directorul Casei Judeţene de asigurări de sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a anunţat, miercuri, în cadrul Comisiei de Dialog Social, că este posibil să se revină la contractarea serviciilor stomatologice, la mai bine de un an după ce s-au încheiat finanţările pentru medicina stomatologică.