Cele mai citite
 


Hunedoara: Injurii, râsete şi muzică, printre apelurile false primite de operatoarele de la 112
joi, 13 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai mult de două treimi dintre cele aproape 85.000 de apeluri efectuate de hunedoreni, în perioada iulie - septembrie, la numărul unic de urgenţă 112 sunt false, operatoarele acestui serviciu public trebuind să suporte râsetele, injuriile sau chiar muzica celor care le sună, relevă o analiză a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale Hunedoara.
"Statistica pe trimestrul al III-lea din anul 2011, realizată de STS pentru judeţul Hunedoara, arată că la numărul unic de urgenţă 112 au fost primite şi tratate 84.598 de apeluri. Dintre acestea, 32,89% au fost reale şi 67,11% false. Cele mai multe au fost transferate către Ambulanţă - 54,34%, Poliţie - 27,27%, Pompieri/ SMURD - 16,16% şi Jandarmerie - 2,23%", se arată într-un comunicat al STS Hunedoara remis, miercuri, AGERPRES.
Majoritatea apelurilor false şi abuzive provin de la copii, tineri, persoane cu probleme psihice şi sunt în mare parte realizate de pe cartele pre-pay.
"Multe persoane sună fără să aibă o urgenţă şi adresează injurii operatoarelor, râd, pun muzică sau nu vorbesc. Se solicită informaţii despre numere de telefon, sfaturi medicale, se cere legătura cu diverse instituţii sau cu persoane publice", se menţionează în documentul citat.
În judeţul Hunedoara nu a fost aplicată nicio sancţiune contravenţională acelor persoane care au apelat abuziv numărul unic de urgenţă în trimestrul al III-lea din acest an.
Autorităţile le atrag însă atenţia celor care sună abuziv la 112 să nu încarce inutil liniile de urgenţă, întrucât un apel fals poate duce chiar şi la pierderea unei vieţi. AGERPRES/(AS - Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Adrian Fulea (STS): Numărul apelurilor false la 112 a scăzut cu 20% în urma campaniilor de informare La Numărul Unic de Urgenţă 112 s-au primit în cursul anului trecut, în judeţul Suceava, 357.999 apeluri, dintre care doar 25,83% au fost reale, a declarat presei, luni, şeful Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) Suceava, col. Mihai Dascălu. El a precizat că peste 74% din apeluri au fost false...
Hunedoara: Injurii, muzică sau sfaturi medicale solicitate prin apelurile false de la 112 Hunedorenii continuă să sune fără motiv la numărul de urgenţă 112, din totalul celor 88.973 de apeluri recepţionate de către operatorii acestui serviciu public, aproape trei sferturi fiind telefoane false sau abuzive, în trimestrul al doilea din acest an, se arată într-un comunicat al Serviciului de...
STS: Peste 18,6 milioane de apeluri, primite în 2012 la 112; mai mult de jumătate au fost false Peste 18,6 milioane de apeluri au fost primite anul trecut la numărul unic de urgenţă 112, dintre care mai mult de jumătate au fost false, arată o statistică realizată pe 2012 de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
Conducerea SABIF analizează modul în care ambulanţa a ajuns la Gyuri Pascu pentru urgenţa de cod roşu Conducerea Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti-Ilfov (SABIF) a decis să analizeze modul în care echipajul său a ajuns la caz, atunci când a fost alertat pentru Ioan Gyuri Pascu, pentru a doua oară, în condiţiile în care s-a constatat că deplasarea a fost peste timpul mediu de răspuns la...
STS: Două treimi dintre apelurile primite în trimestrul al treilea la 112 sunt false Peste două treimi (68,25%) dintre apelurile primite în trimestrul al treilea din acest an la numărul unic de urgenţă 112 au fost false iar 31,75% au fost reale, relevă o statistică a Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), dată marţi publicităţii.
Ziua Europeană a Numărului Unic 112, marcată în ţară (grupaj 2) Ziua Europeană a Numărului Unic 112, marcată pe 11 februarie, aduce în acest an în prim-plan, în mai multe ţări europene, conceptul de resuscitare cardio-pulmonară, având în vedere că marea majoritate a europenilor nu ştiu cum să efectueze această procedură în cazul în care sunt martorii unui stop cardiac...