Cele mai citite
 


Ladislau Ritli: Se poate susţine un pachet de servicii de bază raţional
joi, 13 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat, miercuri, că va fi redefinit pachetul de servicii de bază până la sfârşitul acestui an, iar în 2012 va apărea o formă definitivă.
Aflat la deschiderea Forum Invest, ministrul Ritli a subliniat că trebuie să existe un echilibru între finanţare şi cheltuieli.
''Se poate susţine un pachet de servicii de bază raţional. Cel mai important e să găsim un pachet de servicii de bază real'', a spus Ritli.
Ministrul a precizat că în urma redefinirii pachetului se va ajunge la o "listă negativă'' de servicii, care nu vor putea fi asigurate de stat, segmentele lipsă putând fi acoperite prin asigurările private de sănătate.
''Cererea pentru asigurările private de sănătate a fost foarte slabă. Asigurarea privată nu poate să vină cu nimic în plus'', a explicat ministrul Sănătăţii, referindu-se la pachetul actual de servicii asigurate de stat.
Ministrul sănătăţii a spus că introducerea coplăţii se află la Parlament şi se are în vedere atragerea de fonduri private prin asigurări private, şi case de asigurări de sănătate private care să gestioneze fondurile publice.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Ladislau Ritli spune că proiectul Legii Sănătăţii va fi supus spre dezbatere publică în această lună Proiectul de Lege a Sănătăţii va fi supus dezbaterii publice în această lună, iar cele mai importante modificări pe care le aduce actul normativ se referă la modul de finanţare a sistemului sanitar şi la organizarea spitalelor, a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, la Cluj-Napoca.
Ladislau Ritli: Noua lege a sănătăţii ar putea fi finalizată până la sfârşitul acestei luni Ministrul Sănătăţii Ritli Ladislau a declarat joi, la Suceava, că noua lege a sănătăţii ar putea fi finalizată până la sfârşitul lunii aprilie.
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli: Dialogul cu producătorii de medicamente continuă Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii se întâlnesc, marţi după-amiază, la Palatul Parlamentului cu producătorii de medicamente, la întâlnire urmând să participe şi directorul Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, Lucian Duţă.
Ministrul Sănătăţii nu exclude o eroare umană în cazul Giurgiu Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat miercuri, la deschiderea Forumului Internaţional de Sănătate - Forum Invest Healthcare, că în cazul de la Giurgiu aşteaptă raportul în cursul zilei.
Ministrul Ladislau Ritli a lansat proiectul 'Buna Guvernare prin Integritate şi Responsabilitate în Sistemul de Sănatate Românesc' Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli a declarat, miercuri, cu prilejul lansării proiectului 'Buna Guvernare prin Integritate şi Responsabilitate în Sistemul de Sănatate Românesc', că este un proiect 'menit să traducă în viaţă strădaniile noastre, eforturile noastre mai vechi, de a preveni corupţia şi...