Cele mai citite
 


Liza Minnelli a refuzat să lase boala să o învingă
joi, 13 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Liza Minnelli a refuzat să se lase învinsă de encefalita de care s-a îmbolnăvit în anul 2000, boală după care medicii îi spuneau că nu va mai putea vorbi şi merge şi a "reptat" vorbirea şi mersul la fel cum făcea pentru a învăţa un rol, reuşind să se pună pe picioare, conform starpulse.com.
Celebra actriţă şi-a petrecut trei zile în anul 2000 râzând incontrolabil până când oamenii din anturajul său şi-au dat seama că este ceva în neregulă şi a fost spitalizată cu diagnosticul encefalită, după cum a povestit marţi, când a apărut la emisiunea realizată de Ellen DeGeneres.

"Nu-mi mai amintesc mare lucru de atunci... dar ţin minte că medicii îmi spuneau 'Liza, nu ai să mai poţi merge şi s-ar putea să nu mai poţi vorbi, dar măcar eşti în viaţă, şi având în vedere faptul că ai avut 16 atacuri cerebrale din cauza encefalitei, faptul că eşti în viaţă este extraordinar'", a povestit actriţa.

"Mi-am spus nu, nu, nu (...) trebuie să mai fie o cale. Ce pot să fac? Să repet. Dacă ştiu ceva să fac bine în viaţa mea, este să repet până învăţ", a mai adăugat ea.

Şi astfel legendara actriţă din "Cabaret", acum în vârstă de 65 de ani, a început să "repete" vorbirea şi mersul, iar 18 luni după ce i-a fost pus diagnosticul era din nou pe propriile picioare.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
15 ani de la moartea medicului neurolog Vlad Voiculescu Medicul neurolog Vlad Voiculescu, membru titular al Academiei Române, s-a născut la 30 august 1913. Licenţiat al Facultăţii de Medicină din Bucureşti. A urcat toate treptele didactice, devenind, în 1967, profesor de Clinică neurologică la Institutul de Medicină şi Farmacie din Bucureşti. A lucrat în...
MS: Femeia din Ialomiţa internată cu suspiciunea de meningită cauzată de virusul West Nile a murit Femeia în vârstă de 79 de ani din Ialomiţa internată cu suspiciunea de meningită cauzată de virusul West Nile a murit, anunţă Ministerul Sănătăţii.
Sibiu: Un caz confirmat de encefalită de căpuşă la un cioban din Moşna În judeţul Sibiu a apărut după doi ani de zile, primul caz confirmat de encefalită de căpuşă, la un cioban în vârstă de 33 de ani, din comuna Moşna, care a fost spitalizat în Secţia de Infecţioase din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, timp de 23 de zile, a precizat marţi seara, pentru AGERPRES...
Galaţi: A fost confirmat primul caz de meningită West Nile Galaţi, 10 sep /Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a fost anunţată, miercuri, de Institutul Matei Balş din Capitală despre confirmarea primului caz de meningită West Nile din judeţul Galaţi din acest an, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Valentin Boldea.
Diagnosticul precoce și tratamentul corect în medicina de familie Simpozion Practic 12 MF – prima ediție Prima ediție a Simpozionului Practic 12 MF destinat medicilor de familie s-a desfășurat în intervalul 22-23 iunie la Hotel Piatra Mare din Poiana Brașov.
Diagnosticul de boală Lyme poate fi pus doar de medicii infecţionişti Anual, la nivel european, sunt raportate aproximativ 85.000 de cazuri de boala Lyme, potrivit datelor de la Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (European Center for Disease Prevention and Control - ECDC).