Cele mai citite
 


Bihor: UDMR a strâns semnături împotriva sistemului co-plată
duminică, 30 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
UDMR Bihor a strâns până în prezent 10.821 de semnături de la români şi maghiari împotriva aplicării co-plăţii pentru consultaţii medicale şi spitalizarea asiguraţilor.
Consilierul judeţean Syabo Odon a declarat vineri, în conferinţă de presă la sediul UDMR Bihor, că numărul semnăturilor va depăşi 11.000, apreciind că aceasta este o problemă generală, care nu ţine de etnie.
Semnatarii solicită Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii, în primul rând, clarificarea concretă a relaţiei asigurator-asigurat, prin semnarea de asigurări individuale de sănătate, în care asiguratul să fie informat cu privire la drepturile şi mai ales garanţiile prevăzute în această formă de asigurare.


A doua cerinţă este neintroducerea co-plăţii, deoarece, se motivează în formularele pentru semnături, sumele astfel colectate nu vor îmbunătăţi finanţarea sistemului sanitar, tocmai din cauza cheltuielilor e administrare a acestor sume.

În al treilea rând, ei apelează la instituţiile menţionate pentru separarea clară a rolului statului de cel al obligaţiilor sistemului de asigurări de sănătate privind situaţia medicală preventivă, recuperatorie şi suportivă.
Mai multe copii ale tabelelor cu semnături vor fi depuse la Camera Deputaţilor, la Senat, prin deputatul Derzsi Akos şi senatorul Cseke Attila, care au primit vineri documentele, precum şi la Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: O cutie de vitamina C, simbolul electoral al lui Cseke Attila, candidatul UDMR la primăria Oradea Ex-ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, candidatul UDMR la Primăria Oradea, a declarat că şi-a ales ca simbol al campaniei sale electorale - Oradea sănătoasă -, o cutie de vitamina C, ''de la Cseke'', în dorinţa de a succede, în timp, savantului Albert Szent-Gyorgy, premiant Nobel, pentru descoperirea...
Cseke Attila: Demisia mea nu este o chestiune politică UDMR va trebui să rămână la guvernare, a declarat joi ministrul demisionar al Sănătăţii, Cseke Attila, care a precizat că decizia sa de a pleca de la conducerea MS nu este o problemă politică, ci mai degrabă una personală ce porneşte de la faptul că un ministru nu este luat în seamă atunci când este...
Cseke Attila, candidat UDMR la primăria Oradea: Asigurarea funcţionării administraţiei necesită şi accesarea fondurilor europene(interviu) Candidatul UDMR la Primăria Oradea, Cseke Attila, spune, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi propune, în cazul în care va câştiga funcţia de edil, dezvoltarea integrată a municipiului şi transformarea oraşului într-un centru regional şi internaţional, printr-o viziune bazată pe două-trei domenii...
Daniel Constantin: Dacă ministrul Cseke Attila nu era de la UDMR, era demis demult Haosul produs de ministerul Sănătăţii prin strategia de desfiinţare a spitalelor a dus la moartea unui pacient în faţa unui spital închis de acest ordin, susţine preşedintele Partidului Conservator Daniel Constantin, potrivit unui comunicat de presă al PC transmis joi AGERPRES.
Cseke Attila anunţă aprobarea proiectului de lege privind introducerea mecanismului de coplată Bucureşti, 24 nov /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat aprobarea, în şedinţa de miercuri a Guvernului, a proiectului de lege privind introducerea mecanismului de co-plată, prin intermediul unui tichet moderator de sănătate.
UDMR îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, anunţă Uniunea într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.