Cele mai citite
 


MB: medicii de pe ambulanţă vor şti dacă pacientul vrea să trăiască sau să moară
joi, 13 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicilor de pe ambulanţă li se va spune dacă un pacient nu doreşte să fie resuscitat sau vrea să moară acasă în cadrul planurilor, susţinute guvernamental, de a extinde utilizarea fişelor medicale electronice, relatează The Daily Telegraph în ediţia de miercuri.
Pacienţii grav bolnavi vor fi încurajaţi să furnizeze informaţii detaliate cu privire la modul în care doresc să moară sub auspiciile unui nou sistem care va fi disponibil celor implicaţi în tratarea lor.

Într-un articol apărut miercuri în The Daily Telegraph, ministrul adjunct al sănătăţii, Simon Burns, susţine că sistemul este "încurajator", deoarece va contribui la asigurarea unei "morţi demne" pentru mai multe sute de mii de oameni.

Se înţelege, scrie ziarul, că medicii de pe ambulanţe şi doctorii chemaţi în situaţii de urgenţă, în afara orelor de program, vor ţine cont de dorinţele oamenilor cu privire la sfârşitul lor, dacă aceste dorinţe figurează pe fişa electronică, mai degrabă decât să îi ducă pe muribunzi la spital.

Sistemul va ridica probabil probleme de confidenţialitate, iar acurateţea sa se va afla sub o monitorizare intensă, în condiţiile în care decizile legate de viaţa sau de moartea pacientului vor fi luate pe baza a ceea ce scrie în fişele electronice.

Fişele electronice - care permit medicilor, asistentelor şi paramedicilor să aibă acces la detalii despre un pacient - au fost introduse anul trecut, în pofida faptului că unele voci au susţinut iniţial că oamenii vor fi obligaţi să împărtăşească informaţii sensibile.

Coaliţia de la Londra le-a dat oamenilor posibilitatea de a renunţa la acest sistem, însă puţine persoane au optat să facă acest lucru.

În prezent, aproximativ o cincime din populaţie - 8,8 milioane de persoane - dispune de fişe electronice, deşi toţi cei
33,5 milioane de pacienţi din sistemul de sănătate britanic pot beneficia de acestea.

Burns susţine că deja unele persoane grav bolnave au solicitat adăugarea în fişa lor medicală a dorinţelor legate de sfârşitul vieţii, pentru a se asigura că aceste dorinţe - în particular cea de a fi lăsaţi să moară acasă - sunt respectate. AGERPRES / (Ana Bîgu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arafat: Am reuşit să aducem ambulanţa şi pompierii în acelaşi dispecerat; la Constanţa şi Bucureşti nu vor să colaboreze Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a declarat sâmbătă, la Târgu Mureş, că în aproape toate judeţele din ţară s-a reuşit aducerea ambulanţei şi pompierilor într-un dispecerat integrat, însă la Bucureşti şi Constanţa cele două instituţii...
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Vaslui: Ambulanţe neutilizate la IJSU din cauza lipsei banilor pentru asigurările CASCO şi RCA Conducerea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă 'Podul Înalt' (IJSU) Vaslui a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în luna octombrie instituţia a primit trei ambulanţe tip B2 şi o ambulanţă tip C, prin Programul Operaţional Regional, autospeciale care nu sunt în acest...
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...
DSU: Utilizarea tabletelor - proiect STS în testare la Serviciile de Ambulanţă şi SMURD Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă informează că, printr-un proiect realizat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, începând cu acest an, echipajele de urgenţă prespitalicească utilizează tablete pentru a colecta, stoca şi transmite electronic datele medicale ale pacienţilor.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.