Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii nu exclude o eroare umană în cazul Giurgiu
joi, 13 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat miercuri, la deschiderea Forumului Internaţional de Sănătate - Forum Invest Healthcare, că în cazul de la Giurgiu aşteaptă raportul în cursul zilei.
Ritli nu a exclus posibilitatea unor erori umane şi a făcut referire la existenţa unor greşeli organizatorice şi administrative în acest caz, ca de exemplu cele legate de transportul şi transferul pacientului, dar şi în ceea ce priveşte calitatea asistenţei medicale.
Potrivit ministrului, se va analiza şi motivul pentru care a fost temporizat cazul. În cazul în care se vor constata greşeli umane, Colegiul Medicilor se va autosesiza şi vor fi luate măsuri, urmând ca măsurile organizatorice să fie luate de Direcţia de Sănătate Publică.
Legat de lipsa unui computer tomograf în spitale, ministrul Sănătăţii a spus că se are în vedere, în limita resurselor bugetare, dotarea cu astfel de aparte, precum şi cu altele, necesare urgenţelor, pentru spitalele care primesc cazuri precum cel de la Giurgiu.
Ministerul Sănătăţii a solicitat luni Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu demararea de urgenţă a unei anchete cu privire la modul în care au fost respectate procedurile şi protocoalele de urgenţă în cazul sportivului american Chauncey Hardy, pe durata prezenţei în Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.
MS a solicitat, de asemenea, personalului medical de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasari Arseni" un raport complet cu privire la starea de sănătate a pacientului în momentul internării.
"Dacă aceste rapoarte nu vor fi concludente, Ministerul Sănătăţii analizează posibilitatea delegării unei comisii proprii de anchetă la Giurgiu", a anunţat MS.
Ministerul Sănătăţii estima că, în termen de 48-72 de ore, vor putea fi prezentate primele concluzii ale verificărilor.
Baschetbalistul american Chauncey Hardy, jucătorul echipei CSS Giurgiu, a încetat din viaţă duminică seara, la Spitalul Bagdasar din Bucureşti, unde fusese transportat în stare de comă, după ce a fost bătut într-un club din Giurgiu.
În urma autopsiei efectuate la Institutul Naţional de Medicină Legală ''Mina Minovici'', s-a stabilit că moartea baschetbalistului american Chauncey Hardy, în vârstă de 23 de ani, a fost violentă.
Potrivit conf. dr. George Cristian Curcă, director medical al INML, cauzele medicale ale decesului au fost insuficienţă cardio-respiratorie acută, contuzie şi dilacerare cerebrală, traumatism cranio-cerebral. AGERPRES/(AS-Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii: Anchetă medicală la Spitalul de Urgenţă Giurgiu în cazul sportivului american Chauncey Hardy Ministerul Sănătăţii a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu demararea de urgenţă a unei anchete cu privire la modul în care au fost respectate procedurile şi protocoalele de urgenţă în cazul sportivului american Chauncey Hardy, pe durata prezenţei în Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.
INML: Cauza morţii lui Chauncey Hardy a fost violentă Moartea baschetbalistului american Chauncey Hardy, în vârstă de 23 de ani, a fost violentă, s-a stabilit în urma autoposiei efectuate la Institutul Naţional de Medicină Legală ((INML) ''Mina Minovici''.
Prahova: Anchetă internă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în paralel cu cea a Ministerul Sănătăţii Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a demarat o anchetă care se desfăşoară în paralel cu cea dispusă, marţi, de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, în urma declaraţiilor unui medic primar de chirurgie generală apărute în presă privind condiţiile în care se desfăşoară activitatea...
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, în vizită în judeţul Sălaj Modul în care au fost investiţi banii alocaţi de Ministerul Sănătăţii pentru modernizarea unor secţii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, dar şi problemele cu care se confruntă sistemul medical din judeţul Sălaj îi vor fi prezentate vineri, ministrului de resort Ladislau Ritli, cu prilejul...
Giurgiu: Social democraţii susţin dotarea Spitalului Judeţean de urgenţă cu un mamograf Liderii PSD Giurgiu susţin dotarea Spitalului Judeţean de urgenţă cu un aparat de specialitate pentru depistarea cancerului la sân.
Ministrul Sănătăţii a aprobat planul de investiţii de urgenţă pentru Spitalul de Arşi Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat vineri planul de măsuri privind igienizarea Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.