Cele mai citite
 


Mircia Giurgiu a intrat în grevă japoneză, protestând faţă de nevacantarea postului de deputat al lui Palfi Zoltan
joi, 13 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul independent Mircia Giurgiu a protestat miercuri faţă de faptul că deşi au trecut peste şase săptămâni de când postul de deputat din Colegiul 9 din judeţul Cluj a devenit liber în urma decesului deputatului UDMR Palfi Zoltan, conducerea Camerei Deputaţilor nu a constatat vacantarea.
Concret, înainte de intrarea la şedinţa de plen a Camerei, Mircia Giurgiu s-a afişat cu o banderolă albă pe braţul drept.
"E vorba de revenirea la normalitate. Este un post de deputat vacant şase săptămâni şi două zile şi nu nici până acum nu s-a constatat vacantarea. Asta este singura problemă. Trebuie vacantat postul de deputat", a declarat Giurgiu pentru AGERPRES.
Întrebat dacă banderola albă pe care şi-a prins-o pe braţ reprezintă simbolul grevei japoneze, Mircia Giurgiu a spus că la sindicate aşa se numeşte.
"La mine este protest pur şi simplu. Puteţi să spuneţi că am adoptat formula folosită de sindicate", a precizat Giurgiu.
Despre motivaţia privind nedeclararea până în acest moment a vacantării postului de deputat rămas liber în urma decesului lui Palfi Zoltan, Giurgiu este de părere că acest lucru nu se doreşte de către Coaliţia aflată la putere.
"Cred că le e frică celor de la Putere să organizeze alegeri, să nu piardă cumva", a declarat deputatul independent.
Întrebat cât intenţionează să menţină forma de protest, Mircia Giurgiu a spus că pentru început va manifesta doar miercuri în plen, urmând ca de săptămâna viitoare să diversifice formele de protest.
"Azi e prima zi, la şedinţa în plen numai, fără comisii. Şi pe urmă o să diversificăm acţiunile de protest", a mai precizat fostul democrat-liberal.
Marţi, la solicitarea deputatului Mircia Giurgiu, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis audierea preşedintelui Comisiei de validare a mandatelor de deputat, Petru Călian, pentru a explica de ce locul de deputat în Colegiul 9 din judeţul Cluj nu a fost declarat vacant în condiţiile în care s-a luat act de decesul deputatului UDMR Palfi Zoltan.
Deputatul UDMR Palfi Mozes Zoltan a murit pe 29 de august, la vârsta de 67 de ani, la Clinica de Chirurgie 1 din Cluj-Napoca, unde fusese internat cu valori foarte mari ale glicemiei. AGERPRES/(A,AS-Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Medicii de familie, în grevă japoneză Cluj-Napoca, 16 mar /Agerpres/ - Medicii de familie din Cluj vor fi toată ziua de miercuri în grevă japoneză. Ei au decis să îşi consulte pacienţii purtând o banderolă albă pe braţ, în semn de protest faţă de prevederile noului contract cadru pentru anul în curs.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Brăila: Angajaţii din spitale, în grevă japoneză timp de trei zile Angajaţii din spitale brăilene se vor afla în grevă japoneză timp de trei zile, între 14 şi 16 octombrie, în semn de protest împotriva subfinanţării sistemului de sănătate. Pe perioada protestului ei vor purta o banderolă tricoloră pe braţ.
Neamţ: Sindicatul Sanitas este în grevă japoneză; se strâng semnături pentru greva generală Sindicatul Sanitas din toate spitalele nemţene s-a aflat, miercuri, în grevă japoneză, protestatarii fiind nemulţumiţi că nu există o lege a salarizării unice în domeniul sanitar.
Constanţa: Peste 3.500 de salariaţi din sistemul sanitar, în grevă japoneză timp de două săptămămâni Peste 3.500 de salariaţi din sistemul sanitar din judeţul Constanţa vor intra, marţi, în grevă japoneză pentru două săptămâni, în semn de protest în special faţă de subfinanţarea domeniului medical.
Sindicaliştii din sănătate declanşează grevă japoneză în unităţile sanitare, începând din 21 martie Sindicatele din sănătate au anunţat, joi, într-un comunicat de presă, declanşarea grevei japoneze începând din data de 21 martie în toate unităţile sanitare în care se regăsesc membri afiliaţi Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR) şi Federaţiei Sindicale "Hipocrat" din România...