Cele mai citite
 


Neamţ: Sindicatul din Spitalul Judeţean susţine că va da în judecată conducerea unităţii sanitare
joi, 13 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Liderii Sanitas, sindicat din care fac parte angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, vor da în judecată conducerea instituţiei sanitare, nemulţumiţi că din luna iulie salariaţii nu mai primesc tichete de masă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Angela Tofan, preşedintele de sindicat.
Sindicaliştii consideră măsura ilegală şi susţin că prevederile contractului colectiv de muncă stipulează că salariaţii primesc tichete de masă.
"Este un drept al nostru, potrivit contractului colectiv de muncă, şi îl vom recupera în instanţă", a declarat Angela Tofan.
De partea cealaltă, managerul spitalului a declarat, pentru AGERPRES, că decizia de a nu mai acorda tichete de masă a fost luată după ce ponderea alocată cheltuielilor de personal a depăşit baremul legal.
"Legea spune că aceste cheltuieli de personal nu trebuie să depăşească 70 la sută din cheltuielile totale, ori noi am ajuns la 78 la sută. Aceste cheltuieli de personal au crescut odată cu preluarea de către Spitalul Judeţean a foştilor angajaţi ai spitalelor din Roznov şi Bicaz, închise", a precizat Gabriel Zamfir, managerul spitalului din Piatra Neamţ.
Prin neacordarea tichetelor de masă, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ realizează o economie lunară de 200.000 de lei. AGERPRES/(AS - Gabriel Apetrii)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Neamţ: Protest spontan al angajaţilor în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Circa 50 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ au protestat, marţi, în curtea unităţii sanitare, nemulţumiţi că nu şi-au primit bonurile de masă prevăzute în contractul colectiv de muncă.
Brăila: Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă ameninţă cu declanşarea protestelor Cei 2.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila ameninţă cu declanşarea unor acţiuni de protest, care pot ajunge chiar până la greva generală, deoarece de trei luni nu le-au fost semnate contractele de muncă şi că nu le sunt acordate tichete de masă.
Directorul SJU Tulcea, Iosif Roşca: Este o utopie ca bolnavii să nu-şi cumpere medicamente Filiala teritorială a Sanitas ameninţă că va da în judecată Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea, dacă nu se acordă toate drepturile salariaţilor, inclusiv tichetele de masă, iar conducerea unităţii susţine că în condiţiile financiare actuale este o utopie ca bolnavii să nu-şi cumpere singuri...
Tulcea: Sindicaliştii din sănătate, nemulţumiţi din cauza reducerii tichetelor de masă Filiala tulceană a sindicatului Sanitas a solicitat Consiliului Judeţean (CJ) să respecte drepturile angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) şi să le acorde toate cele 20 de tichete de masă, managerii CJ susţinând însă că resursele financiare sunt limitate.
Brăila: Cincizeci de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă au protestat în curtea unităţii Cincizeci de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, membri ai Sindicatului Sanitas, au protestat luni, timp de două ore, în curtea unităţii, pe motiv că managerul spitalului, Rodica Sin, nu le-ar fi semnat contractele individuale de muncă.
Tulcea: Federaţia Sanitas se pregăteşte de proteste Organizaţia judeţeană a Federaţiei Naţionale Sanitas anunţă proteste în ultima parte a lunii aprilie, dacă autorităţile nu asigură fondurile necesare achitării drepturilor financiare necesare plăţii salariilor şi a tichetelor de masă pentru angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul...