Cele mai citite
 


Olt: Protocol de asociere pentru finanţarea SJU între Consiliul Judeţean Olt şi Consiliul Local Slatina
joi, 13 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu şi primarul municipiului Slatina, Darius Vâlcov, au semnat miercuri un protocol de colaborare între cele două instituţii pe care le reprezintă în vederea susţinerii financiare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.
Consiliul Local Slatina şi Consiliul Judeţean Olt, administratorul spitalului slătinean, s-au asociat prin protocolul încheiat miercuri în vederea finanţării cheltuielilor de administrare şi funcţionare a unităţii spitaliceşti, fiecare dintre părţi urmând să contribuie în mod egal cu fonduri.
Asocierea a fost făcută după ce în prima parte a anului o echipă de experţi în domeniul managementului medical a realizat un raport la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina în care sunt evidenţiate aspectele ce trebuie modificate pentru îmbunătăţirea calităţii actului medical. În baza raportului respectiv, primarul municipiului Slatina şi preşedintele Consiliului Judeţean Olt, împreună cu administraţia spitalului au întocmit un program de dezvoltare pentru spital, în care sunt incluse reabilitări termice ale clădirilor, modernizarea unor compartimente, dotarea saloanelor cu frigidere, schimbarea modului de acces în spital a angajaţilor, bolnavilor şi vizitatorilor etc.
Darius Vâlcov a declarat miercuri că efectele măsurilor decise pentru îmbunătăţirea actului medical la SJU Slatina trebuie să fie observate încă din următoarele trei luni şi până la sfârşitului anului în curs trebuie să înceapă şi lucrările de modernizare cu fonduri alocate de CJ Olt şi primărie.
Printre schimbările preconizate la SJU Slatina este şi renunţarea la contractul cu firma care furnizează hrana pacienţilor şi prepararea hranei pentru pacienţi în cadrul spitalului, în funcţie de numărul de pacienţi care anunţă că doresc să primească alimente de la spital. AGERPRES/(A, Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Consiliul Judeţean alocă fonduri pentru modernizarea UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Consilierii judeţeni au aprobat joi documentaţia pentru extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina.
Olt: Consiliul Judeţean a alocat fonduri pentru achiziţionarea de instrumentar medical la Spitalul Slatina Consilierii judeţeni au aprobat joi alocarea sumei de 500.000 lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina în vederea achiziţionării de echipamente şi instrumentar medical.
Olt: Consiliul Local Slatina a alocat fonduri pentru investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Consilierii locali din Slatina au aprobat miercuri alocarea sumei de 500.000 lei pentru investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din localitate, unitate administrată de Consiliul Judeţean Olt.
Olt: A fost finalizată modernizarea şi echiparea ambulatoriului SJU Slatina Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina a fost complet modernizat şi echipat datorită implementării unui proiect cu finanţare nerambursabilă în valoare de 19,6 milioane lei, potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu.
Olt: Primăria Slatina vrea să investească 2,5 milioane în modernizarea spitalului din oraş Slatina, 25 ian /Agerpres/ - Primăria Slatina doreşte să investească 2,5 milioane de euro în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, cu condiţia ca municipalitatea să aibă dreptul de a administra şi de a lua decizii în spital în aceeaşi măsură ca şi Consiliul Judeţean Olt, a declarat, marţi, într-o...
Olt: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a fost inaugurat Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina, aflat în ultimii doi ani, în lucrări de reabilitare printr-un program derulat cu fonduri europene în valoare de aproape patru milioane lei, a fost inagurat joi de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Olt, instituţia care administrează unitatea...