Cele mai citite
 


Pe piaţa adopţiilor ilegale din Italia un copil costă cât o maşină (jurist)
joi, 13 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul preşedinte al Curţii de Apel din cadrul Tribunalului pentru Minori din Roma, juristul Luigi Fadiga, a semnalat că numărul adopţiilor ilegale a crescut odată cu introducerea legilor pentru combaterea imigraţiei clandestine. De teama expulzării, mamele fără permis de sejur renunţă la recunoaşterea nou-născutului care, mai apoi, este vândut cu 25.000 de euro pe piaţa adopţiilor ilegale, scrie miercuri agenţia de presă Redattore Sociale.
Potrivit juristului Fadiga, fenomenul se înregistrează din cauza încălcării constante a drepturilor viitoarelor mame şi ale nou-născuţilor. "Este grav că în Italia un copil poate fi vândut cu 20-25 de mii de euro, preţul unei maşini care, paradoxal, beneficiază de mai multe controale. Un automobil nu iese din magazin fără plăcuţa de înmatriculare, în timp ce un copil poate părăsi maternitatea fără a fi înregistrat. Legea italiană permite declararea naşterii în zece zile, timp în care copilul poate dispărea", a subliniat juristul.
Teoretic, mama are dreptul fundamental de a nu recunoaşte copilul şi legea îi asigură anonimatul naşterii. Un copil nedeclarat are dreptul la o familie adoptivă.
Potrivit sentinţei Curţii Constituţionale 405/2005, şi mamele de altă naţionalitate au dreptul la anonimat chiar dacă nu au acte legale. În acelaşi timp, o circulară a Ministerului de Interne transmisă în luna august 2009 pune în discuţie acest drept. "În zilele noastre, copiii abandonaţi nu mai provin din relaţii de adulter, ci din situaţii disperate ale imigrantelor clandestine care se tem de expulzare", a explicat Fadiga.AGERPRES/(Anca Mihai)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Italia deţine recordul de operaţii cezariene din Europa Roma, 31 aug /Agerpres/ - În Italia se fac prea multe operaţii cezariene. Medicii se tem de eventuale cereri de despăgubire, consideră că spitalele lor sunt organizate prost sau nu se simt suficient de competenţi pentru a înfrunta naşterea naturală, informează La Repubblica în ediţia de marţi.
Italia: Aproape o sută de nou-născuţi au fost infectaţi cu virusul tuberculozei la spitalul Vaticanului Autorităţile sanitare ale regiunii Lazio au comunicat vineri dimineaţa rezultatul testului efectuat pe 1.000 de bebeluşi născuţi în perioada ianuarie - iulie 2011 la spitalul Vaticanului, Policlinico Gemelli din Roma. 96 de nou-născuţi au fost infectaţi cu virusul tuberculozei de o asistentă medicală...
(Corespondenţă) Italianul care a lovit o româncă la metrou îşi va cere public scuze Corespondentul Agerpres, Anca Mihai, transmite: Italianul care a avut luni o altercaţie cu o româncă la capătul de linie Anagnina al metroului A din Roma îşi va cere public scuze pentru că a lovit femeia, a declarat marţi, pentru Agerpres, avocatul agresorului. Românca (32 de ani), asistentă medicală...
(Corespondenţă) UPDATE 1/ Giulio Andreotti, fost premier al Italiei, a decedat la vârsta de 94 de ani Roma, 6 apr - Corespondentul Agerpres, Dana Enulescu, transmite: Giulio Andreotti, de şapte ori fost prim-ministru al Italiei, de 26 de ori ministru şi figură emblematică a fostei Democraţii Creştine, a decedat luni la Roma, la vârsta de 94 de ani, informează mass-media din Peninsulă.
Italia: Noi posibile evoluţii în ancheta privind contaminarea cu tuberculoză a 96 de nou-născuţi Mama unuia dintre cei 96 de nou-născuţi infectaţi în Italia cu tuberculoză de o asistentă medicală bolnavă este şi ea contaminată şi a dat în judecată spitalul Vaticanului, Policlinico Gemelli, unde s-a produs îmbolnăvirea, scrie miercuri cotidianul Corriere della Sera.
(Corespondenţă) Italia: falsă soia "organică" contaminată, provenind şi din România Roma, 15 iun - Corespondentul Agerpres, Dana Enulescu, transmite: Alimente biologice, printre care 1.700 de tone de soia "modificată", au fost confiscate în întreaga Italie, dar mai ales în Regiunile Veneto şi Lombardia, în urma unor controale ale Gărzii financiare de la Ravenna făcute la vânzători en...