Cele mai citite
 


Cel puţin 2.185 de morţi de gripă porcină în întreaga lume (bilanţ OMS)
sâmbătă, 29 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Virusul A/H1N1 a provocat moartea a 'cel puţin 2.185 de persoane' în întreaga lume, conform ultimelor date publicate vineri de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pe site-ul său de internet, relatează AFP.

Conform bilanţului care centralizează datele de până la 23 august, continentul american, unde maladia a apărut în martie, a înregistrat cele mai multe decese, respectiv 1.876, şi un număr de 110.113 cazuri de îmbolnăvire.

Regiunea Asia de sud-est/Pacific urmează cu 203 de decese legate de gripa porcină, din 49.797 de cazuri înregistrate.

În Europa, OMS face referire la un număr 'de cel puţin 85 de decese' dintr-un total de peste 42.557 de îmbolnăviri.

Africa este până în prezent continentul cel mai puţin afectat de gripa porcină, cu un număr de 11 morţi şi 3.843 de cazuri de îmbolnăvire depistate.

În total, gripa porcină, declarată prima pandemie a secolului al XXI-lea la 11 iunie de către OMS, s-a soldat cu peste 209.438 cazuri de îmbolnăvire în peste 177 de ţări.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ţările din G7, Mexicul şi CE vor conlucra în continuare în combaterea pandemiei de gripă A(H1N1) Miniştrii sănătăţii din ţările membre ale G7 (principalele state industrializate ale lumii) şi din Mexic, comisarul european pentru sănătate Androulla Vassiliou şi ministrul sănătăţii din Suedia (ţara ce deţine preşedinţia semestrială a UE), Maria Larsson, au semnat vineri la Bruxelles o declaraţie în...
Virusul AH1N1, contractat de nouă persoane în şase zile Virusul AH1N1 a afectat în perioada 31 august - 6 septembrie nouă oameni, totalul persoanelor infectate la nivel naţional ajungând la 316, informează un comunicat remis luni de Ministerul Sănătăţii.
Gripă H1N1: primul deces în Italia Un napolitan de 51 de ani, suferind deja de patologii grave, a murit în noaptea de joi spre vineri în Italia după ce a contractat virusul gripei H1N1, au anunţat într-un comunicat autorităţile medicale ale spitalului din Napoli unde el era spitalizat, tarnsmite AFP.
Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu A/H1N1 a ajuns la 307 în România Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a anunţat că, în perioada 24-30 august, au fost raportate 26 de noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1, numărul persoanelor depistate cu noul virusul gripal confirmate pe teritoriul României ajungând la 307, potrivit unui comunicat...
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Dolj: A început campania de informare în şcoli privind riscurile gripei noi Odată cu începerea noului an şcolar, în şcolile din judeţul Dolj a demarat şi campania de informare a elevilor despre riscurile la care sunt expuşi din cauza virusului A(H1N1).