Cele mai citite
 


Procesul Jackson: Cântăreţul n-ar fi putut să-şi provoace singur moartea
joi, 13 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicul legist care a făcut autopsia cadavrului lui Michael Jackson a contrazis marţi, la procesul împotriva doctorului Conrad Murray, teza apărării, conform căreia 'regele muzicii pop' şi-ar fi administrat singur medicamentul care i-a provocat moartea, relatează AFP.
Mărturia doctorului Christopher Rogers, medic legist la institutul medico-legal din Los Angeles, a fost însoţită de prezentarea, de către acuzare, a unei fotografii şocante: cea a cadavrului gol al starului, pe masa de autopsie, cu organele genitale mascate cu o bandă neagră. Mama artistului, Katherine Jackson, şi sora sa, Rebbie, prezente la proces, au ieşit din sală înaintea mărturiei doctorului Rogers. Acesta a reafirmat că moartea lui Michael Jackson s-a datorat unei 'grave intoxicări cu propofol', anestezic pe care cântăreţul îl folosea ca somnifer şi pe care doctorul lui, Conrad Murray, a recunoscut că i l-a administrat în dimineaţa zilei în care a murit (25 iunie 2009).

Răspunzând la întrebarea procurorului dacă moartea pop-starului ar putea fi considerată omucidere, dr Rogers a spus că 'împrejurările nu susţin ideea autoadminstrării' de propofol, respingând astfel teza apărării, care susţine că Michael Jackson a luat o doză suplimentară de anestezic fără ştirea medicului. 'Dr Murray a afirmat că a plecat din camera cântăreţului două minute, după ce îi administrase propofol şi că nu mai respira atunci când s-a întors', a declarat legistul. Pentru a lua singur o doză, ' Michael Jackson ar fi trebuit să se ridice, fiind deja sub influenţa propofolului, să şi-o poată administra, medicamentul să-şi facă efectul, să nu mai respire, şi totul în două minute', a adăugat el.

Această ipoteză i se pare 'mai puţin probabilă' decât o greşeală în dozarea anestezicului. 'Ca să-l facă pe Michael Jackson să doarmă, dr Murray ar fi trebuit să-i administreze, la intervale regulate, echivalentul a două-trei linguri de propofol pe oră', a explicat medicul, adăugând că nu s-a găsit niciun aparat de dozare exactă în cameră.

Dr Rogers a mai spus că propofolul 'nu este medicamentul potrivit' pentru tratarea insomniei şi că tratamentul s-a făcut acasă la cântăreţ, loc care nu dispunea de echipamentul necesar cu care să se poată interveni dacă era nevoie.

Întrebat despre starea generală a cântăreţului, dr Rogers a spus că era 'mai sănătos decât media persoanelor de vârsta lui'. El a spus totuşi că a constatat la autopsie că 'prostata era umflată', ceea ce dovedeşte că avea 'dificultăţi la urinat'.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ultimele clipe din viaţa lui Michael Jackson Şeful serviciului de pază al lui Michael Jackson, Alberto Alvarez, a descris drept dramatică scena pe care a trăit-o în camera în care artistul şi-a petrecut ultimele clipe, când fiica lui ţipa printre lacrimi, iar medicul său Murray strângea în grabă medicamentele, notează miercuri ziarul ABC.
Procesul Michael Jackson: Avocaţii medicului Murray vor ca fotografiile de la autopsie să nu fie făcute publice Avocaţii medicului Conrad Murray au cerut justiţiei să nu facă publice în timpul procesului fotografiile 'oribile' de la autopsia lui Michael Jackson, considerând că acest lucru ar aduce prejudicii clientului lor, arată justiţia californiană, citată de AFP.
Fotografii de la autopsia lui Michael Jackson va fi prezentată în proces Imagini din ultimele zile de viaţă ale lui Michael Jackson, dar şi imagini cu regele pop mort, pe masa pe care i s-a făcut autopsia, vor fi prezentate juriului în cadrul procesului în care fostul medic al megastarului este judecat sub acuzaţia de omor, drept probe ale acuzării, conform unei hotărâri...
Medicul lui Michael Jackson va fi judecat din 28 martie Medicul personal al lui Michael Jackson, Dr Conrad Murray, acuzat că i-a administrat pacientului său anesteziantul care i-a provocat moartea, va pleda nevinovat de omucidere involuntară la procesul care va începe în 28 martie, a anunţat avocatul lui, Ed Chernoff, citat de AFP.
Michael Jackson era deja mort la sosirea salvării /martor/ Michael Jackson era mort de cel puţin 20 de minute când a sosit salvarea, a declarat - joi, în faţa justiţiei californiene - un martor în a treia zi a audierilor preliminare după care instanţa urmează să decidă dacă medicul starului muzicii pop trebuie sau nu să fie judecat, potrivit AFP.
Michael Jackson 'ar fi putut fi salvat' (cardiolog martor la proces) Michael Jackson 'ar fi putut fi salvat' dacă ar fi primit îngrijiri adecvate, a afirmat un medic cardiolog la procesul împotriva doctorului Conrad Murray, care se desfăşoară la Los Angeles. Apărarea a anunţat că a abandonat teza autoingerării de propofol, anestezicul care a provocat moartea cântăreţului...