Cele mai citite
 


Program complex pentru diagnosticul şi tratamentul osteoporozei
joi, 13 octombrie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Osteoporoza este a treia cauză de mortalitate în ţările civilizate şi afectează peste 200 milioane de persoane la nivel mondial şi aproximativ 12% din populaţia Europei.
În România, procentul variază între 10% şi 12%, boala afectând femeile în proporţie de 90%. Prevenţia prin diagnosticarea sa din timp este esenţială.
Medicii atrag atenţia asupra incidenţei crescute şi a efectelor negative ale osteoporozei asupra calităţii vieţii femeilor de peste 50 de ani, printr-un nou program complet de diagnosticare şi tratare a osteoporozei numit ''Mulţumesc mamă!'', derulat în reţeaua privată de sănătate Regina Maria, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.
Tratamentul adus în atenţia pacienţilor este revoluţionar şi complex, având la bază ultimele descoperiri din bio-inginerie.
În fiecare an, pe 20 octombrie se marchează Ziua Mondială Împotriva Osteoporozei, un pretext deosebit pentru a atrage atenţia asupra acestei boli. Persoanele interesate de primirea kit-ului pentru testări vor afla detalii de la reprezentanţii recepţiilor din reţea, de pe site-ul reţelei sau la telefon 021/9268.
''Osteoporoza este maladia silenţioasă deoarece, de obicei, diagnosticul se pune tardiv, atunci când apar complicaţii: fracturile vertebrale şi de şold. Această boală, în 80% dintre cazuri, apare post menopauză, de unde şi concluzia că toate femeile, după menopauză, ar trebui să-şi facă teste screening pentru diagnosticare. Există două tipuri de teste: screening - care se referă la ultrasonografia calcaneană sau falangeană - şi de diagnostic - care se referă la Dexa, care stabileşte diagnosticul de osteoporoză înainte de apariţia complicaţiilor'', a declarat dr. Magda Pârvu, medic primar reumatologie, doctor în ştiinţe medicale în reţeaua de sănătate Regina Maria.
Programul ''Mulţumesc, mamă!'' este centrat pe ideea de prevenţie şi permite diagnosticarea din timp a osteoporozei astfel încât toate mamele să îşi păstreze sănătatea şi independenţa cât mai mult timp. Testele medicale nedureroase şi foarte precise pot oferi informaţii despre sănătatea oaselor înainte ca problemele să apară. La primul control, medicul îi va recomanda un test numit ''osteodensitometrie'' sau Dexa, dacă pacienta are peste 65 ani sau are un risc de a avea osteoporoză.
Tratamentul durează 12 luni şi constă în câteva etape în care monitorizarea permanentă a pacientei este esenţială. Într-o primă etapă, ea se prezintă la sediile unităţilor medicale din reţeaua de sănătate pentru osteodensitometrie. Cu rezultatul obţinut, se programează la consult la unul dintre medicii din program. Medicul ales va continua să o monitorizeze pe toată perioada programului. În această etapă, pacienta va beneficia de tratamente de tip endocrinologic şi reumatologic. Urmează etapa calificării pentru tratament care constă în: analize de laborator la recomandarea medicului şi în consultul de specialitate care va stabili forma de tratament. Cea de-a treia etapă este rezervată tratamentului şi monitorizării şi constă în tratament injectabil (doar două injecţii timp de un an), consult de specialitate, osteodensitometrie pentru trei segmente (coloană şi sold bilateral) şi în consult de specialitate la evaluarea finală.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
de sandy.tomoiaga
dar e adevarat ca in timpul menopauzei se simte acele acuzati de dureri ale oaselor dar sint acuma atitea feluri de teste si analize si medicamente lipsa calciului din oase si incheieturi mai demult nu era asa cu femeile aveau un alt sil de viata erau mai sanatoasecele de acuma sint acele femei care erau stresate copii casa servici nu aveau un pic de timp si pentru ele epoca de aur asta a fost

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ZIUA MONDIALĂ A OSTEOPOROZEI 2012 sărbătorită în România 19-20-21 octombrie 2012 Motto: Oprește-te la una, fă din prima ta fractură: ultima! Asociaţia pentru Prevenirea Osteoporozei din România (ASPOR) și compania de comunicare medicală Houston NPA organizează între 19-20-21 octombrie în București Ziua Mondială a Osteoporozei 2012.
Testări gratuite și conferințe pe teme medicale la Ziua Mondială a Osteoporozei 2012 Ziua Mondială a Osteoporozei a fost sărbătorită pentru prima dată la București în weekendul 19-21 octombrie 2012. Evenimentul a fost organizat de compania de comunicare medico-socială Houston NPA pentru ASPOR (Asociația pentru Prevenirea Osteoporozei în România), în parteneriat cu Societatea...
Osteoporoza si boala artrozica se numara printre principalele cauze de morbiditate la persoanele varstnice Pentru a marca Ziua Mondiala a Osteoporozei, Ziua Mondiala a Menopauzei si Ziua International a Artritei, MSD România a organizat o nouă întâlnire cu specialiștii, în cadrul platformei “Împreună pentru viață. Sănătate prin cunoaștere”, cu scopul de a discuta despre pericolul reprezentat...
Testări gratuite pentru măsurarea densității osoase și evaluarea riscului de fractură la Ziua Mondială a Osteoporozei 19-21 octombrie Vineri, 19 octombrie se dă startul manifestărilor dedicate Zilei Mondiale a Osteoporozei 2012. Conceptul este dezvoltat și implementat de compania de comunicare medico-socială Houston NPA pentru Asociația pentru Prevenirea Osteoporozei în România (ASPOR), în parteneriat cu Societatea...
Acțiuni dedicate specialiștilor, persoanelor cu osteoporoză și publicului larg, cu prilejul Zilei Mondiale a Osteoporozei Ziua Mondială a Osteoporozei va fi marcată pentru a doua oară consecutiv și în București, în perioada 18-20 octombrie 2013, prin acțiuni de comunicare menite să crească nivelul de informare a profesioniștilor în sănătate, a pacienților și, nu în ultimul rând, a publicului larg cu privire...
Testări gratuite pentru osteoporoză Persoanele diagnosticate cu osteoporoză, care vor participa sâmbătă, alături de familiile lor, la conferinţa de informare medicală susţinută de lectori cu experienţă în tratarea acestei boli, îşi vor putea determina gratuit riscul de fractură (FRAX) şi pot face şi test de screening pentru determinarea...