Cele mai citite
 


Programul operator la Spitalul 'Carol Davila' ar putea începe săptămâna viitoare
joi, 13 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Clinic "Carol Davila" a inaugurat miercuri noua Secţie de Chirurgie, în prezenţa primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi a rectorului UMF "Carol Davila", prof. dr. Florian Popa.
Noua secţie este de fapt reorganizată, spitalul având până în 1979 o structură complexă, respectiv ambulatoriu, clinică medicală, compartiment de alergologie, clinică chirurgicală, laborator clinic, clinică de radiologie, medicină nucleară.
La acea vreme, spitalul era unul de elită, având echipă de medici şi cadre medicale excepţionale, conduse de personalităţi ale medicinei, printre care prof. C. C. Dimitriu, C. Păunescu-Podeanu - la medicală, iar la chirurgie, corifei ai acestei specialităţi - Ion Făgărăşanu şi Dan Gavriliu.
Prof. dr. Nicolae Ursea organizează aici primul centrul de nefrologie şi dializă, în 1974, a subliniat prof. dr. Mircea Penescu, managerul instituţiei.
Spitalul are o vechime de peste un secol şi s-a dezvoltat aici un important departament nefrologie-dializă.
Prin reorganizarea noii secţii de chirurgie acesta devine un spital cu o structură flexibilă, cu departament de nefrologie, chirurgie vasculară, chirurgie endocrină.
Primarul general Sorin Oprescu a subliniat în intervenţia sa că toţi din generaţia sa au făcut practică în acest spital.
"Este una dintre secţiile de chirurgie moderne şi suntem siguri că va face faţă profesional şi îi va ajuta pe bolnavii care vor fi trataţi în condiţii civilizate", a spus edilul-şef al Capitalei.
Potrivit acestuia, investiţii în acest spital au făcut Primăria Sectorului 1 şi Banca Mondială iar municipalitatea a investit 19 milioane de lei pentru dotări şi alte cinci milioane pentru finisări.
Prof. univ. Florian Popa, rectorul UMF, a apreciat noul departament de chirurgie şi a subliniat că acesta va contribui la dezvoltarea bazei de învăţământ a universităţii. El s-a referit la personalitatea prof. dr. Dan Gavriliu, care "a fost poate cel mai important chirurg român al tuturor timpurilor, care se regăseşte în anuarele mondiale cu procedeul dezvoltat de el".
Departamentul de chirurgie are 50 de paturi iar secţia de terapie 15 paturi şi sunt trei blocuri operatorii dotate cu aparatură de ultimă oră.
Medicii care vor lucra aici vin de la Spitalul "Sf. Pantelimon", secţia fiind condusă de conf. dr. Victor Strâmbu.
Prof. dr. Mircea Penescu a precizat că operaţiile vor începe să fie efectuate chiar de săptămâna viitoare, existând chiar şi lista cu programul operator şi se aşteaptă rezultatul probelor recoltate de SANEPID. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul de Nefrologie 'Carol Davila', renovat şi reorganizat Lucrările de renovare şi reorganizare la Spitalul de Nefrologie "Carol Davila" au fost finalizate, vineri unitatea sanitară fiind sfinţită.
Preşedintele Societăţii Române de Nefrologie: Rata mortalităţii în dializă la noi e sub media europeană Rata mortalităţii în România, în dializă, este sub media europeană, doctorii nefrologi de la noi mândrindu-se, de asemenea, cu cea mai mare rată de includere în dializă din Europa, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES, care va fi publicat duminică, 27 octombrie, prof. univ. dr. Eugen Moţa, p...
Preşedintele Societăţii de Nefrologie,Eugen Moţa:Avem o rată a mortalităţii pacienţilor dializaţi mai mică decât media europeană(interviu) România este ţara care se poate mândri cu o rată a mortalităţii pacienţilor care fac dializă mai mică decât media europeană, dar mai ales cu cea mai mare rată de includere în dializă din Europa, asta datorită faptului că avem 10.000 de pacienţi dializaţi, în 150 de centre private, unde s-au investit...
Sorin Oprescu îşi afirmă hotărârea să facă ceea ce poate pentru demnitatea de doctor Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat, sâmbătă, cu ocazia prezenţei sale la un concert ocazionat de Ziua Mondială a Sănătăţii, că are hotărârea să facă ceea ce poate pentru demnitatea de doctor.
O nouă promisiune îndeplinită: IHS deschide porţile noului Centru de Nefrologie şi Dializă IHS Craiova - Terapii integrate pentru pacienţi cu Boală Cronică de Rinichi International Healthcare Systems (IHS), companie membră a grupului SofMedica, a inaugurat astăzi noul sediu al Centrului de Nefrologie şi Dializă din Craiova. Acesta a fost conceput din start pentru a răspunde nevoilor specifice ale unui număr în creştere de pacienţi, dintr-un mare municipiu...
Polisano pariaza pe Bucuresti! - Medici de top si cu experienta vasta se alatura echipei Incepand cu aceasta luna, Clinicile Polisano isi dubleaza echipa de cadre medicale fata de anul precedent, ajungand la aproximativ 100 de angajati in cele doua centre din Cuza Voda si Anchor Plaza. Clinicile si-au extins de asemenea si serviciile medicale oferite, acoperind in prezent un numar...