Cele mai citite
 


Proiect studenţesc despre efectele adverse ale etnobotanicelor
joi, 13 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
''Stop, We Dream!'' este sloganul unui proiect implementat în Bucureşti de Societatea Studenţilor în Farmacie Bucureşti, în perioada 11-18 octombrie, se arată într-un comunicat de presă al societăţii.
Acest proiect are scopul de a conştientiza care sunt efectele adverse ale etnobotanicelor la nivel european. Acesta se va desfăşura de-a lungul a şase zile, în care fenomenul ''spice'' va fi analizat din mai multe puncte de vedere: compoziţie, aspecte legislative, vulnerabilitatea tinerilor prin sesiuni interactive, iar noţiunile teoretice vor fi îmbinate cu aplicaţii practice. Se vor utiliza metodele educaţiei nonformale, pentru a facilita dezvoltarea competenţelor educaţionale, sociale şi personale ale participanţilor.
Lucrul acesta va fi posibil cu ajutorul workshop-urilor, dezbaterilor, studiilor de caz, documentărilor, campaniilor de informare a tinerilor despre etnobotanice. De asemenea, se vor organiza activităţi în aer liber, jocuri de cunoaştere şi comunicare, evenimente culturale, etc.
Scopul principal al acestor activităţi este înţelegerea reciprocă dintre tinerii din cele patru ţări, prin sublinierea diferenţelor şi asemănărilor în ceea ce priveşte atitudinea faţă de consumul de etnobotanice şi a valorilor culturale şi sociale din fiecare ţară.
În proiect mai sunt implicate şi alte trei ţări: Portugalia (Núcleo de Estudantes de Ciencias Farmaceuticas do Instituto Superior de Ciencias da Saúde Egas Moniz ), Turcia (Marmara University Pharmaceutical Students' Association) şi Letonia (Latvian Pharmaceutical Students' Association ). În total sunt 48 de participanţi, fiecare ţară fiind reprezentată de câte 12 membri.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Attila Cseke: Proiectul de reglementare împotriva etnobotanicelor va fi finalizat săptămâna viitoare Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Ministerele de resort vor finaliza, săptămâna viitoare, un proiect de act normativ pentru combaterea comercializării substanţelor etnobotanice, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
CIADO consideră că proiectul de lege pentru interzicerea etnobotanicelor este neaplicabil CIADO consideră că noul proiect de lege adoptat de Guvern privind interzicerea substanţelor etnobotanice nu poate fi aplicabil pentru a rezolva problemele pe care le generează acestea, a declarat vineri reprezentantul Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) la Consiliul Europei...
Proiect pentru interzicerea comercializării pe net a etnobotanicelor Partidul Conservator (PC) va depune în perioada următoare un proiect legislativ de interzicere a comercializării pe Internet a plantelor etnobotanice şi a substanţelor cu efect halucinogen.
Primarul Neculai Onţanu iniţiază un proiect de lege împotriva etnobotanicelor Primarul sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu, a anunţat, joi, la o întâlnire cu familiile unor tineri care consumă etnobotanice, că doreşte să formeze un grup de lucru pentru a elabora un proiect de lege împotriva comercializării acestor produse.
Iaşi: Proiect POSDRU de înfiinţare a unui "Centru de formare specialişti şi resurse în reabilitare orală" Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' - Cluj-Napoca, Societatea Română de Reabilitare Orală Iaşi, Asociaţia Medicală Română Bucureşti şi Universitatea 'Johan Wolfgang Goethe' - Centrul Medical, ...
Gorj: Proiect pentru interzicerea comercializării şi distribuirii etnobotanicelor Un proiect de hotărâre care vizează stabilirea unor măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a tineretului din judeţul Gorj a fost aprobat, joi, de consilierii judeţeni.