Cele mai citite
 


Senatul a adoptat proiectul de lege pentru adoptarea OUG 58/2011, privind administrarea unităţilor sanitare publice
joi, 13 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorii au adoptat în şedinţa plenului de miercuri proiectul de lege privind adoptarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 58/2011 pentru modificarea OUG privind administrarea unităţilor sanitare publice de interes judeţean sau local.
Proiectul de lege a fost adoptat cu 56 de voturi pentru, trei abţineri şi 45 de voturi împotrivă.
Potrivit expunerii de motive, prin aprobarea acestui proiect de act normativ se preconizează adoptarea de măsuri pentru eficientizarea activităţii de asigurare a asistenţei medicale în localităţile în care nu există unităţi sanitare publice cu paturi, prin oferirea serviciilor de sănătate adaptate la nevoile comunităţilor respective, în cadrul unor structuri medicale adaptate condiţiilor existente.
În acest caz, Comisiile de sănătate şi de administraţie publică din Senat au adoptat un raport comun favorabil, cu un amendament. Potrivit acestuia, centrele de sănătate multifuncţionale pot avea în structură între cinci şi 24 paturi de spitalizare pe zi pentru fiecare specialitate, dar şi una sau mai multe secţii de specialitate ale centrelor, cu respectarea numărului total de paturi stabilit pentru spitalul municipal sau judeţean, după caz.
Senatorul PNL Paul Ichim a subliniat, în cadrul dezbaterilor, faptul că şi aceste centre multifuncţionale trebuie să aibă o anumită dotare tehnică şi a atras atenţia Ministerului de Sănătate că a semnat cu Fondul Monetar Internaţional desfiinţarea a încă 4.000 de paturi de spital.
"Măsuraţi de două ori înainte de a tăia, pentru că această decizie, dacă o vom vota, nu cred că va corecta tot ce am tăiat. Gândiţi-vă la soluţia ca sistemul sanitar să nu sufere", a spus senatorul liberal. AGERPRES / (A - Claudia Nicolae-Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senat: Procedură inedită - retragerea de la promulgare a OUG privind reorganizarea MAI (sinteză) Bucureşti, 11 mar /Agerpres/ - Retragerea unei ordonanţe de urgenţă de la promulgare, adoptată de Senat în calitate de cameră decizională, a fost săptămâna aceasta, dacă nu o premieră absolută, cel puţin o procedură foarte rar întâlnită în activitatea senatorilor.
Senat: Comisia juridică - raport favorabil la OUG privind suplimentarea posturilor la Avocatul Poporului Comisia juridică din Senat a dat marţi raport favorabil ordonanţei de urgenţă referitoare la suplimentarea locurilor de muncă în instituţia Avocatul Poporului.
OUG privind concediul maternal -adoptată tacit, iar înfiinţarea DLAF - respinsă de Senat(sinteză) Bucureşti, 25 feb /Agerpres/ - Ordonanţa de Urgenţă care prevede modificări în ceea ce priveşte concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului a trecut, miercuri, prin adoptare tacită, de Senat, după ce nu a reuşit să întrunească numărul de voturi necesar pentru adoptarea unei legi organice...
Proiect privind utilizarea unei aeronave a MAI pentru asistenţă medicală de urgenţă, adoptat de deputaţi Deputaţii au adoptat, miercuri, un proiect de lege care vizează aprobarea unor măsuri privind operarea unei aeronave aflate în proprietatea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), astfel încât aceasta să fie utilizată în misiuni de asistenţă medicală publică de urgenţă.
Cotojman (FSHR): A apărut un nou proiect de OUG privind salarizarea personalului bugetar - îl respingem categoric Federaţia Sindicală Hipocrat din România (FSHR) respinge noul proiect de ordonanţă de urgenţă privind salarizarea personalului bugetar, iar de săptămâna viitoare vor fi reluate protestele, a declarat marţi preşedintele FSHR, Ion Cotojman, după audierile de la Comisia pentru sănătate din Camera Deputaţilor...
Senat: Raport de respingere pentru proiectul prin care alcoolicii ar fi suportat 30% din valoarea tratamentului Senatorii Puterii din Comisia pentru Sănătate au întocmit marţi un raport de respingere a propunerii legislative prin care serviciile medicale pentru cazurile de etilism acut nu ar mai fi fost decontate în totalitate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, ci 30% din valoarea costurilor...