Cele mai citite
 


Simulare a unui accident aerian pe Aeroportul Băneasa
joi, 13 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectura Municipiului Bucureşti şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" au organizat miercuri o simulare a unui accident aviatic pe Aeroportul Băneasa, potrivit informaţiilor remise Agerpres de reprezentanţii aeroportului.
Exerciţiul a vizat situaţia în care o aeronavă aterizează forţat în urma exploziei unuia dintre pneuri la aterizare şi ruperea trenului de aterizare astfel încât din cei 80 de pasageri aflaţi la bord cinci au decedat iar 41 au fost răniţi.
Conform exerciţiului, la trei minute după eveniment au apărut primele forţe de intervenţie, ale aeroportului, constituite din ambulante şi maşini de pompieri, iar la zece minute cele ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
După izolarea zonei şi stingerea incendiului, pasagerii au fost scoşi din avion şi duşi la spitalul de campanie impovizat în apropierea locului accidentului.
În cazul unui astfel de incident, accidentul va fi investigat de o comisie specială de anchetă iar aeroportul va fi închis iar cursele rerutate pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă - Otopeni.
La exerciţiu au participat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" Bucureşti, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Serviciul Poliţie Transporturi Aeriene de la Aeropotul Băneasa şi Direcţia Generală de Prevenire şi Combatere a Terorismului.AGERPRES/(AS-Mario Creţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Simulare pe Otopeni: Patru decedaţi şi 16 răniţi, în urma unui accident aviatic Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Codrii Vlăsiei" al judeţului Ilfov au organizat, miercuri, pe Aeroportul Otopeni, un exerciţiu de intervenţie în cazul unui accident aviatic simulat al unei aeronave de pasageri.
Arad: Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au unit dispeceratele Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, la inaugurarea Dispeceratului medical integrat de la Arad, că prin unirea celor două dispecerate - de la Serviciul de Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - s-a urmărit eficientizarea acestor...
Exerciţiu de simulare a unui accident aviatic pe Aeroportul Henri Coandă Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a organizat, joi, exerciţiul Gestionarea situaţiilor de urgenţă determinate de producerea unei explozii la o aeronavă de pasageri în timpul desfăşurării operaţiunilor de decolare de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB).
Olt: ISU a organizat primul exerciţiu în caz de accident naval pe Dunăre Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt a desfăşurat miercuri, în premieră, un exerciţiu în caz de accident naval cu victime multiple pe Dunăre, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Dan Nedeloiu.
Anchetă în cazul Gyuri Pascu: Mai multe documente de la Ambulanţă şi SMURD, solicitate de poliţişti (surse) Mai multe documente de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov şi SMURD în cazul morţii actorului Ioan Gyuri Pascu ar urma să ajungă vineri la Serviciul Omoruri din cadrul DGPMB, au declarat pentru AGERPRES surse din Poliţia Capitalei.
Bacău: Intervenţie în caz de urgenţă, simulată într-un exerciţiu integrat pe Aeroportul "George Enescu" Intervenţia într-un accident aviatic a fost simulată miercuri în cadrul unui exerciţiu integrat desfăşurat pe Aeroportul Internaţional 'George Enescu' din Bacău, cu participarea Serviciilor private pentru situaţii de urgenţă ale Regiei Autonome Aeroportul Bacău şi firmei SC Aerostar SA, pompierii militari...