Cele mai citite
 


Persoanele împovărate de datorii sunt predispuse la obezitate (studiu)
duminică, 30 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Depresia
 

Berlin, 30 aug /Agerpres/ - Persoanele care au datorii mari şi împovărătoare la bancă sunt predispuse la obezitate, conform unui nou studiu preluat de Reuters.

Persoanele 'supraîndatorate' - definite ca cele care ajung în imposibilitatea de a-şi plăti datoriile într-un interval rezonabil de timp - sunt de două ori mai predispuse riscului de a deveni obeze decât ceilalţi membri ai populaţiei.

Potrivit autorilor studiului - cercetători de la Universitatea din Mainz - statusul socio-economic este în mod clar legat de sănătate, însă până acum tehnicile de măsurare a acestui lucru nu luau datoriile în considerare. Pentru a investiga felul în care datoriile afectează sănătatea, aceştia au chestionat 949 de persoane care au primit consiliere pentru datorii neplătite la timp. Voluntarii au fost comparaţi cu 8.318 persoane care au participat în 2003 la un studiu prin telefon privind starea lor de sănătate.

S-a constatat că indivizii puternic îndatoraţi erau mai tineri, mai puţin educaţi şi cu o stare financiară generală precară, fiind mari şanse ca ei să fie deprimaţi, supraponderali sau obezi. Aproximativ 11% din populaţie a fost obeză, pe când din grupul celor îndatoraţi procentul obezilor a fost de 25%.AGERPRES/(Daniel Duncă)
***

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiei Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiilor, susţin reprezentanţii Fundaţiei Ana Aslan Internaţional.
Obezitatea la tineri duce la creşterea de două ori a mortalităţii înainte de 55 de ani (studiu) Tinerii supraponderali în jur riscă de două ori mai mult să moară înainte de 55 de ani decât cei cu greutate normală, potrivit unui studiu publicat marţi şi preluat de 20minutes.ch.
Obezitatea morbida Un om cu obezitate morbida traieste intre 7 si 13 ani mai putin decat o persoana cu aceleasi caracteristici, dar care nu sufera de obezitate.
OMS: Dereglementarea pieţei alimentează epidemia de obezitate din lume Guvernele ar putea încetini sau chiar inversa fenomenul de extindere a epidemiei de obezitate care se manifestă în lume dacă ar introduce reglementări suplimentare pe piaţa mondială pentru produsele de tip fast-food, precum hamburgerii, chipsurile sau băuturile carbogazoase, susţine un studiu publicat...
Obezitatea creşte riscul de deces în accidentele rutiere (studiu) Obezitatea creşte semnificativ probabilitatea de deces în cazul unui grav accident rutier, arată un studiu american, citat de site-ul passionsante.be. Riscul mortalităţii se măreşte cu 21-56% la conducătorii auto supraponderali.
Dependenţa de mâncare, principalul factor de risc pentru obezitate Numărul în continuă creştere al persoanelor care suferă de obezitate din statele dezvoltate economic a adus în discuţie factorul dependenţei de mâncare şi în special de mâncarea de tip fastfood ca principală cauză a acestei condiţii medicale, un factor ce nu a fost încă asociat direct de medicină cu...