Cele mai citite
 


Ultimele clipe din viaţa lui Michael Jackson
joi, 13 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful serviciului de pază al lui Michael Jackson, Alberto Alvarez, a descris drept dramatică scena pe care a trăit-o în camera în care artistul şi-a petrecut ultimele clipe, când fiica lui ţipa printre lacrimi, iar medicul său Murray strângea în grabă medicamentele, notează miercuri ziarul ABC.
Alvarez, martor în procesul pentru moartea lui Michael Jackson, a fost una din primele persoane care a ajuns în camera artistului, după ce doctorul Conrad Murray, acuzat de omucidere involuntară a alertat că păcientul său a avut 'o reacţie adversă'. Martorul a explicat că l-a văzut pe Jackson trântit pe pat cu faţa în sus şi cu ochii îndreptaţi spre uşă. El a povestit că Murray a început să apese cu putere cu mâna stânga pe pieptul lui Michael în timp ce acesta era întins, moment în care a fost rugat să ceară ajutor. 'Alberto, sună repede la Salvare, trebuie să-l ducem la spital', a repetat el cuvintele spuse de doctor.

În momentul acela, Paris, fiica artistului, a intrat în cameră cu fratele ei Prince şi au început să ţipe 'tată, tată' printre lacrimi. 'Nu-i lăsa pe copii să-l vadă aşa pe tatăl lor', a strigat doctorul. Alvarez s-a grăbit să-i scoată din cameră, în timp ce doctorul a strâns mai multe tuburi cu medicamente de pe noptieră. 'Pune-le într-o pungă', i-a cerut el. Doctorul i-a spus să bage în geantă şi o perfuzie care atârna de stativ. A observat că alături de perfuzie era o sticluţă cu propofol, un anestezic pe care autopsia l-a determinat drept cauză a morţii 'regelui pop'. Agentul a asigurat că a văzut în geantă o sticluţă cu lichid de culoare albă, descriere care se potriveşte cu substanţa pe care artistul o folosea ca să doarmă şi pe care o nume 'laptele' său.

Martorul a declarat că atunci când l-a văzut pe Jackson, acesta nu avea niciun dispozitiv intravenos legat de corp, dar avea în schimb tuburi în fosele nazale, iar alături o butelie de oxigen. Jackson avea de asemenea un cateter montat în aparatul genital. Acuzaţia susţine că doctorul Murray a dat dovadă de 'neglijenţă flagrantă' în ajutorul acordat lui Michael Jackson şi de 'mala praxis', care au dus direct la moartea artistului în urma unei supradoze de medicamente. Există evidenţe pe care doctorul, potrivit Procuraturii, a încercat să le ascundă înainte de venirea medicilor de la urgenţă. Apărarea lui Murray argumentează însă că a fost Michael Jackson, pe care l-a descris ca dependent de medicamente, cel care şi-a administrat singur şi fără supraveghere medicală doza letală de propofol care l-a ucis.

Conrad Murray, în vârstă de 58 de ani, s-a declarat nevinovat de acuzaţiile aduse şi riscă o pedeapsă de până la patru ani de închisoare, dacă va primi o sentinţă de condamnare. Asistentul personal al lui Michael Jackson, Michael Amir Williams, a declarat deja că la spital, Murray i-a cerut să se întoarcă la vila artistului şi să ascundă 'o cremă' pe care 'Michael nu ar fi vrut ca lumea să ştie de existenţa ei'. Se prevede ca procesul să se prelungească în jur de cinci săptămâni.AGERPRES/(Mihaela Nicolaescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicul lui Michael Jackson a vrut să distrugă probe incriminatorii /martor/ Ultimul medic al lui Michael Jackson a cerut unui angajat al cântăreţului să sustragă material medical care se afla lângă corpul acestuia înainte de sosirea salvării, potrivit mărturiei respectivului angajat, depusă miercuri în faţa unui judecător californian.
Medicul lui Michael Jackson nu le-a spus medicilor de la Urgenţe că i-a administrat starului propofol (proces) Medicii care au încercat să-l resusciteze pe Michael Jackson la spitalul din Los Angeles la care acesta a fost transportat de urgenţă în ziua morţii au depus mărturie luni că doctorul personal al cântăreţului nu le-a spus niciodată că i-ar fi dat anestezicul propofol pentru a-l ajuta să doarmă, relatează...
Procesul Jackson: Cântăreţul n-ar fi putut să-şi provoace singur moartea Medicul legist care a făcut autopsia cadavrului lui Michael Jackson a contrazis marţi, la procesul împotriva doctorului Conrad Murray, teza apărării, conform căreia 'regele muzicii pop' şi-ar fi administrat singur medicamentul care i-a provocat moartea, relatează AFP.
Michael Jackson îi spunea mamei sale că nu abuzează de niciun medicament Michael Jackson, care a murit în 2009 din cauza unei supradoze de medicamente, îşi asigura mama că nu face abuz de nicio substanţă, a declarat Katerine Jackson la procesul în care familia se judecă cu promotorul de concerte AEG, relatează AFP.
Copiii lui Michael Jackson au fost şocaţi să-şi vadă tatăl în agonia morţii (martor) Şeful securităţii lui Michael Jackson a povestit miercuri, în a doua zi a procesului pentru omor involuntar al medicului Conrad Murray, că copiii regelui pop au văzut, vizibil şocaţi, trupul în agonie al tatălui lor, înainte ca acesta să fie spitalizat în ziua decesului, relatează AFP şi AP.
Michael Jackson era deja mort la sosirea salvării /martor/ Michael Jackson era mort de cel puţin 20 de minute când a sosit salvarea, a declarat - joi, în faţa justiţiei californiene - un martor în a treia zi a audierilor preliminare după care instanţa urmează să decidă dacă medicul starului muzicii pop trebuie sau nu să fie judecat, potrivit AFP.