Cele mai citite
 


"Imagini pozitive - Migraţie şi dezvoltare" - un proiect prezentat cu ocazia Zilei Internaţionale a Eradicării Sărăciei
vineri, 14 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Crucea Roşie Română a dezvoltat în 2011 proiectul "Imagini pozitive - Migraţie şi dezvoltare" prin care 48 de voluntari au mers în şcoli - la clase de gimnaziu - şi licee pentru a prezenta imagini pozitive referitoare la migraţie.
Ei le-au explicat elevilor ce înseamnă migraţie, migrant, emigrant, imigrant, discriminare, persecuţie, lucrător migrant, refugiat.
''Aproape 3.000 de elevi beneficiază de acest proiect care este dezvoltat în Bucureşti şi Ilfov şi se intenţionează extinderea lui şi în alte filiale'', a declarat, joi, Daiana Andreianu, coordonatorul proiectului, la un seminar organizat cu presa.
Ea a explicat că voluntarii lucrează cu elevii exerciţii interactive, promovând imagini pozitive despre migraţie şi suscitarea interesului pentru realităţile internaţionale.
''Prin aceste exerciţii se fac paralele între copiii din România şi alte părţi ale lumii, în cadrul cărora sunt şi teme alese, la care fiecare elev îşi poate aduce contribuţia'', a adăugat Daiana Andreianu.
Proiectul, realizat după un model iniţiat de Crucea Roşie din Marea Britanie, a fost prezentat presei, joi, cu prilejul Zilei Internaţionale a Eradicării Sărăciei care se marchează pe 17 octombrie şi care abordează teme precum migraţia, sărăcia, dezastrele naturale şi aspecte privind dreptul umanitar.
Anca Zaharia, director comunicare la Crucea Roşie Română, a subliniat că în lume sunt 925 de milioane de oameni care suferă de foame, iar potrivit datelor Eurostat din 2009, în România, 1 din 3 români trăieşte în sărăcie severă, procentul fiind de 32,3%.
''România are cea mai mare rată a riscului de sărăcie din Uniunea Europeană, cu 22,4%. În România, 44,4 % din bugetul pe o lună se cheltuieşte pe alimente, în timp ce în Europa de Vest, procentul este de 16,8%'', a subliniat Anca Zaharia.
Potrivit analiştilor, nu există o lipsă de alimente în lume, ci o distribuţie inechitabilă a acestora.
În anul 2000 au fost elaborate la nivel mondial obiective de dezvoltare ale mileniului menite să ducă la reducerea sărăciei, însă aceste obiective, conform ultimelor evaluări, nu-şi pot atinge scopurile până în 2015, aşa cum era prevăzut, întrucât a intervenit criza economică.
Problemele legate de sărăcie comportă în continuare discuţii ample în toată lumea.
Între cauzele acestea se află conflictele armate, dezastrele naturale, schimbările climatice. AGERPRES/(AS-Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie a lansat "Banca de alimente pentru copii" Societatea Naţională de Crucea Roşie din România împreună cu hypermarketul Real, Televiziunea Română şi Filiala de Cruce Roşie sector 6 Bucureşti a organizat, sâmbătă, evenimentul "Banca de alimente pentru copii", cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.
Bancă de alimente pentru copii Societatea Naţională de Cruce Roşie din România organizează sâmbătă, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, ''Banca de alimente pentru copii'', se arată într-un comunicat de presă al societăţii.
Crucea Roşie Română a marcat 135 de ani de la înfiinţare Crucea Roşie Română marchează, vineri, două evenimente importante în activitatea sa - împlinirea a 135 de ani de la înfiinţare şi finalizarea celui mai amplu proiect derulat de Crucea Roşie la nivel naţional, care priveşte acordarea primului ajutor de bază.
Crucea Roşie Română şi ADPSE ''Catalactica'', parteneri într-un program de formare profesională pentru personal medico-social Proiectul strategic ''Pro-Sănătate - Creşterea accesului angajaţilor din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă'', demarat de Asociaţia pentru Dezvoltare şi Promovare Socio-Economică (ADPSE) ''Catalactica'' în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie...
Universitatea "Carol Davila" va sprijini un proiect de formare şi dezvoltare a unei şcoli de excelenţă în chirurgie pediatrică Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti va sprijini iniţiativa Districtului Rotary 2241 România şi Republica Moldova de formare şi dezvoltare a unei şcoli de excelenţă în domeniul chirurgiei pediatrice, domeniu medical care nu este încă suficient dezvoltat în România, informează...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...