Cele mai citite
 


Botoşani: Bebeluş cu greutate-record adus pe lume la maternitate
sâmbătă, 29 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Botoşani, 29 aug /Agerpres/ - Un copil cu o greutate record de 6.800 de grame a fost adus pe lume sâmbătă la Maternitatea din Botoşani.
Nou-născutul este al zecelea copil al unei mame de 39 de ani din comuna Leorda.
Potrivit medicilor, naşterea a avut loc prin cezariană, iar, în urma intervenţiei chirurgicale, atât mama, Livia Rodica Muntianu, cât şi fetiţa acesteia se simt bine.
'Un asemenea copil nu se putea naşte pe cale naturală. De regulă, aceşti copii uriaşi sunt cu picioare de lut, pentru că sunt mai suferinzi şi sunt trimişi la terapie intensivă pentru a fi supravegheaţi' - a afirmat directorul Maternităţii, medicul Maria Olaru.
Ultima naştere a unui copil gigant la Maternitatea din Botoşani a fost înregistrată pe 22 iulie 2008. Atunci, o femeie în vârstă de 39 de ani a născut o fetiţă de 6.450 de grame. Un copil cu aceeaşi greutate - 6.800 - a fost adus pe lume şi în urmă cu 14 ani, de o femeie din comuna Vârfu Câmpului. AGERPRES/(Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Protest împotriva cadrelor medicale din Maternitate, după decesul unui bebeluş la două zile de la naştere Aproximativ 100 de persoane au participat, joi după-amiază, la o acţiune de protest în semn de solidaritate cu o familie al cărei copil a murit, zilele trecute, la doar două zile după naştere.
Botoşani: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă infirmă o eventuală culpă medicală în cazul bebeluşului mort în Maternitate Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani exclude varianta unei culpe medicale în cazul nou-născutului care a murit, pe 3 septembrie, în timp ce se afla în Maternitate.
Botoşani: Au fost făcute publice primele rezultate ale anchetei privind suspiciunile de malpraxis de la Maternitate Botoşani, 22 oct/ Agerpres/- Comisia constituită prin dispoziţia managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, Corneliu Mihai, a prezentat, miercuri, primele concluzii ale anchetei derulate în cazul femeii de 35 de ani care a fost operată de patru ori după o naştere şi al cărei copil...
Botoşani: Nou-născut decedat în maternitate la câteva ore după naştere Botoşani, 21 nov/ Agerpres/- Un copil nou-născut a murit, în noaptea de luni spre marţi, în Maternitatea Botoşani, iar părinţii acestuia acuză medicii de malpraxis. Fetiţa, care a fost născută cu o greutate de 3.590 de grame, a fost transferată din sala de naşteri pe secţia de terapie intensivă, iar...
Naşterea prin cezariană, preferată de mame Naşterea prin cezariană este preferată de mame, în detrimentul naşterii naturale, relevă un comunicat remis AGERPRES, miercuri, după Congresul Naţional de Obstetrică Ginecologie.
Nou născut fără abdomen Botoşani, 13 mai /Agerpres/ - O femeie de 29 de ani, din localitatea Podriga din judeţul Botoşani, a născut un copil fără abdomen. Naşterea a avut loc la Spitalul orăşenesc din Săveni, însă copilul, care cântărea 3.000 de grame, a fost transportat la Maternitatea din Botoşani, iar ulterior, la Clinica...