Cele mai citite
 


Conferinţă despre alcoolism, la Alba Iulia
vineri, 14 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Istorici, antropologi, sociologi, psihologi şi medici din Germania, India, Nepal, Serbia şi România vor participa, vineri şi sâmbătă, la Alba Iulia, la cea de a III-a ediţie a Conferinţei internaţionale "Alcoholism: Historical and Social Issues".
Toţi participanţii sunt specialişti în problema adicţiilor, conferinţa propunându-şi, potrivit organizatorilor, ca şi la ediţiile trecute, o abordare interdisciplinară asupra acestui subiect extrem de sensibil. Alcoolul a devenit o problemă socială începând cu secolele XV - XVI, când a început să fie folosit la scară largă alcoolul distilat, susţin istoricii.
La ediţia din acest an, coordonată de istoricul Tudor Roşu şi sociologul Claudiu Ştefani, şi-au anunţat prezenţa istorici, antropologi, sociologi, psihologi şi medici din cinci ţări.
Lucrările se vor desfăşura pe parcursul a două zile, vineri şi sâmbătă, la Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia.
Manifestarea este organizată de Consiliul Judeţean Alba, Universitatea "1 Decembrie 1918" şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Alba, Centrul Cultural Italian "Giovanni Morando Visconti" Alba Iulia, Asociaţia Tradition Grup, Coaliţia împotriva abuzului de substanţe şi a adicţiilor din România, Asociaţia Ars Transsilvaniae România şi Centrul Cultural Cetatea Câlnic. AGERPRES/(AS - Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 500.000 de lei pentru organizarea manifestărilor prilejuite de Ziua Naţională, alocaţi de CJ şi Primăria Alba Iulia Peste 500.000 de lei vor fi alocaţi de Consiliul Judeţean (CJ) Alba şi Primăria Alba Iulia pentru organizarea manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României şi împlinirii a 96 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918.
Alba: Eveniment de informare pe teme medicale, organizat la Alba Iulia Prevenţia, care trebuie să implice atât factori medicali, cât şi factori nemedicali, este marea absenţă a sistemului de sănătate din România, a apreciat sâmbătă, într-o întâlnire Safrina organizată la Alba Iulia, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Alba, George Haber.
Alba: Tinerii cu scleroză multiplă, reprezentaţi de un comitet lansat la Alba Iulia Tinerii diagnosticaţi cu scleroză multiplă (SM) sunt reprezentaţi la nivel naţional începând de vineri de o structură lansată la Alba Iulia printr-un proiect finanţat în cadrul Programului 'Tineret în acţiune' al Comisiei Europene şi care urmăreşte participarea activă a acestor în viaţa civică şi socială...
Alba: Festival internaţional de literatură umoristică, fotografie şi caricatură Consiliul Judeţean Alba organizează, vineri şi sâmbătă, cea de-a treia ediţie a Festivalului internaţional de literatură umoristică, fotografie şi caricatură 'Alb-Umor', eveniment derulat în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană 'Lucian Blaga' Alba, Uniunea Epigramiştilor din România, Filiala Alba-Hunedoara...
Alba: Asistenţi medicali, reuniţi într-o conferinţă naţională Peste două sute de asistenţi medicali din întreaga ţară participă, timp de două zile, la Alba Iulia, la cea de-a XII-a Conferinţă Naţională a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, derulată sub genericul "De la profesionalism la excelenţă, asistenţii...
Alba: Aparat unic în România, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia dispune de un aparat complex, unic în România, de ultimă generaţie, un sistem de video-endoscopie cu două video-gastroscoape şi un video-colonoscop, care poate fi utilizat atât în scop diagnostic, cât şi pentru tratamentul şi profilaxia hemoragiilor digestive...