Cele mai citite
 


Cristian Buşoi (PNL) cere sancţiuni mai ferme în cazul morţii sportivului american de la Giurgiu
vineri, 14 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Europarlamentarul liberal Cristian Buşoi cere măsuri mai ferme în cazul morţii baschetbalistului american de la Giurgiu, el considerând că sancţiunile financiare aplicate de Ministerul sănătăţii Spitalului din Giurgiu, precum şi medicilor care au tratat pacientul, sunt insuficiente.
"Mediatizarea cazului baschetbalistului american, Chauncey Hardy, a readus în discuţia publică nu numai pericolul grav la adresa societăţii româneşti a grupărilor infracţionale, dar din păcate şi disfuncţionalităţile majore ale sistemului de sănătate şi mentalitatea deficitară a unor medici din România", se arată într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES de către delegaţia PNL din Parlamentul European.
Cristian Buşoi a apreciat felul "onest şi curajos" în care subsecretarul de stat Raed Arafat a identificat greşelile făcute de medicii de gardă de la Spitalul Giurgiu.
"Aceştia nu au respectat nişte reguli elementare atunci când nu au făcut o radiografie, în condiţiile în care pacientul prezenta un traumatism cranian, respectiv nu au efectuat un control de specialitate şi nu au intubat pacientul. Mai mult decât atât, aceştia nu au completat corespunzător fişa pacientului şi nici nu au respectat protocoalele de transfer. Transferul trebuia să se fi făcut încă din cursul nopţii, respectiv pacientul trebuia să fie însoţit de personal calificat pentru stabilizarea pacientului în caz de înrăutăţire a starii sale", spune Buşoi.
Europarlamentarul liberal consideră că sancţiunile financiare aplicate de Ministerul Sănătăţii Spitalului Giurgiu, precum şi medicilor care au tratat pacientul, sunt insuficiente, iar acest caz trebuie adus în atenţia Colegiului Medicilor pentru a stabili dacă a existat malpraxis sau nu, urmând să se ia măsuri disciplinare în consecinţă.
"Dacă nu va fi separat grâul de neghină şi daca nu vom aplica sancţiuni corespunzătoare, atunci cei care vor avea de suferit sunt cei mai mulţi medici din sistemul sanitar din România care îşi fac onest treaba, adeseori cu multe sacrificii, care sunt cu adevărat profesionişti şi care vor fi în continuare puşi în aceeaşi categorie cu cei foarte puţini care greşesc din neştiinţă sau, mai grav, din nepăsare."
Buşoi a mai adăugat că ar fi timpul să fie adoptată legislaţia adecvată care să protejeze pacienţii şi să le redea acestora încrederea în sistemul sanitar românesc. AGERPRES/(AS-Dana Piciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Cazul de la Bistriţa, un caz clasic de malpraxis Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat joi, referindu-se la cazul fetiţei de patru ani decedată în urma unei entorse, la Cluj, că este vorba despre un caz clasic de malpraxis care va fi transferat Colegiului Medicilor din România.
Raed Arafat despre cazul Hardy: Medicii de la urgenţe nu şi-au făcut datoria Din raportul de control al Direcţiei de Sănătate Giurgiu (sud) rezultă neîndeplinirea obligaţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală şi nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului, ceea ce denotă deficienţe grave în îngrijirea acestuia de către personalul medical...
Secretar de stat MS: Ne gândim la sancţiuni pentru pacienţii care nu se prezintă la controalele periodice Secretarul de stat în ministerul Sănătăţii Alin Iulian Ţucmeanu a subliniat luni într-o conferinţă de presă necesitatea prezentării la controalele medicale periodice prevăzute în pachetul de servicii medicale de bază şi a afirmat că MS "se gândeşte" la aplicarea de sancţiuni începând cu 2015 pentru cei...
Medicii vor fi obligaţi să-şi facă asigurare de malpraxis; în cazul unei erori medicale, se va purta o negociere Ministerul Sănătăţii lucrează la un proiect de lege care îi va obliga pe toţi medicii să-şi facă poliţă de asigurare pentru malpraxis, iar în cazul producerii unei erori medicale, doctorii vor fi nevoiţi să poarte o negociere cu pacientul şi asiguratorul, înainte de a apela la un mediator sau de a recurge...
Iaşi: Dr Raed Arafat cere sancţionarea personalului medical din cadrul Serviciului de Ambulanţă Cluj Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii a cerut sancţiuni dure pentru personalul medical din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Cluj, în urma raportului de control primit din partea Direcţiei de Sănătate Publică Cluj Napoca.
Vaslui: Sancţiuni în cazul fetiţei moarte la Spitalul Municipal Huşi Comisia desemnată de Ministerul Sănătăţii să ancheteze moartea fetiţei în vârstă de patru ani de la Spitalul din Huşi a aplicat, deocamdată, doar sancţiuni băneşti pentru unitatea sanitară şi medicul care este acuzat de malpraxis.